PASCAL DEWEZE @ N9, EEKLO - 10/06/17

Veel en schoon volk op het podium van de N9 voor het laatste concert van dit voorjaarsseizoen. Verantwoordelijke hiervoor was Pascal Deweze. De man bracht zopas zijn eerste solo cd ‘ Cult Of Yes’ uit en wil ook live hiermee sterk uitpakken zodus !

Met een ellenlange staat van dienst is Deweze ondertussen een gigant in het Belgische rockwezen. Metal Molly(remember de cultklassieker ‘Orange’ uit 1994,), Mitsoobishi Jackson (met Mauro), de americana van Chitlin’ Fooks (met Carol Van Dijk van Bettie Serveert), Shadowgraphic City (met Carol & Mauro),Broken Glass Heroes (met Tim Van Hamel) en natuurlijk zijn band Sukilove. En dan vergeet ik er gerust nog een paar en heb ik ook zijn verdienste als producer niet belicht. Tja, als je dan na meer dan 20 jaar eindelijk onder je eigen naam naar buiten komt wil je scoren en kies je voor kwaliteit die je omringt. Op zijn album ‘Cult Of Yes’ gooit Pascal invloeden van Rock & Pop & Oosterse invloeden & Psychedelica in zijn blender wat resulteert in een heel ritmisch en dansbaar geheel, waarbij het melodische bijwijlen naar de achtergrond wordt verwezen. Nu wat ritme betreft zit het alvast snor in zijn band, want met Karen Willems (ex Zita Swoon Band, Inwolves) op drums en Alain Gevaert (oa. dEUS, Chantal Acda) zit je gebeiteld. Neem daarbij nog de extra percussie van Noah Melis (Bed Rugs) en backingvocalistes Lien Moris en Anne-Sophie Ooghe en je begrijpt dat de heupen van de toeschouwers aan overuren toe waren. Met de keyboards van Hans De Prins (Broken Glass Heroes) en Sjoerd Bruil ( Dez Mona, Gruppo Di Pawlowski) op gitaar en toetsen zet de band een mooi & vol geluid neer. Opener ‘EP10’ met enkel over elkaar gelaagde synthesizer klanken is wat zwaar op de hand maar wordt gevolgd door het heel wat luchtere ‘Summer Bones’ en het funky ‘ Strange Behaviour’. Bij de Sukilove song ‘Beatlesnake’ komt de gitaar van Sjoerd de hoofdrol opeisen en neemt de zang van Pascal Bowieaanse vormen aan. Het valt op dat bijna in elk nummer het stemtimbre van Pascal een andere wending neemt. Het zeer dansbare ‘Think Of Me’ wordt gevolgd door het zeer sfeervolle ‘I’m Out On A Field’. We zijn ondertussen halfweg de set en een echte oorwurm of iets dat naar commercialiteit ruikt hebben we nog niet gehoord. Er is een nadrukkelijke rol weggelegd voor de 3 backing vocals, die er op sommige momenten (te) erg enthousiast tegenaan gaan en Pascal ontpopt zich duidelijk als de frontman ,die staande op de kubussen die her en der op het podium verspreid liggen, de touwtjes in handen heeft. Met de zeer mooie Sukilove song ‘As Long As I Survive’ wordt het geheel dan toch ietsje luchtiger. Het oosters aandoende en bezwerende ‘I Only Have a Yes For You’ met terug een hoofdrol voor de backing vocals en een heftig ‘Don’t Look over Your Shoulder’ bracht ons naar het einde van een stevige set, die afgesloten werd met de Furniture cover ‘Why Are We In Love’. Het was erg warm in de zaal, en iedereen kon na dit stomende concert wel een beetje frisse lucht gebruiken, maar met de encore ‘Beautiful Penelope’ kwam nog het echte hoogtepunt van de set, dus die extra zweetdruppels hadden we er graag voor over.

Met de songs op ‘Cult Of Yes’ heeft Pascal Deweze zeker niet voor de eenvoudigste weg naar succes gekozen, maar live staat deze band , ook al was dit nog maar hun tweede optreden, garant voor een dik uur shakin’ & groovin’. Leuke afsluiter van het voorjaar !!

Setlist: EP10 - Summer Bones - Strange Behaviour - Beatlesnake - Room For Love - Think Of Me - I’m Out on A Field - As Long As I Survive - I Only Have Eyes For You -

Paris - Don’t Look Over Your Shoulder - Why Are We In Love ( cover Furniture) -

Bis Beautiful Penelope

Jan Van Streydonck

Foto © N9

 

 

 

 

 

 


 

Artiest info
website  
facebook  

MUZIEKCLUB N9, EEKLO - 10/06/17