INTERGALACTIC LOVERS @ OLT RIVIERENHOF, ANTWERPEN – 23/06/18

Voetbal is een feest daar zorgden onze nationale voetbalhelden deze namiddag voor met een knappe overwinning op het WK in Rusland, dat muziek ook een feest is daar zouden de Intergalactic Lovers wel voor zorgen met een uitverkocht concert in het idyllische Rivierenhof.De band uit Aalst die in 2008 ontstond bracht verleden jaar haar derde album “Exhale” uit, een album geproducet door Gil Norton (Foo Fighters, Pixies, …) die de indie pop/rock sound van de band iets meer uitdiepte. Hun twee vorige albums, “Greeting And Salutations” (2011) en “Little Heavy Burdens” (2014) leverde de band al een reeks hits op waardoor ze niet alleen in België succesvol werden maar ook in het buitenland, vooral dan in Nederland en Duitsland. Met de nummers van hun laatste album erbij beloven hun liveoptredens nog dynamischer en succesvoller te zijn.

De muziek van Intergalactic Lovers bekoort blijkbaar alle generaties, van prille tieners tot jeugdige senioren, iedereen is blijkbaar weg van deze band. Nadat de mannelijke leden van de groep op het podium verschenen komt onder het tromgeroffel van drummer Brendan Corbey het boegbeeld van de band zangeres Lara Chedraoui het podium op, gekleed in een bokser outfit met de cape op haar hoofd is ze klaar voor de strijd, waarschijnlijk zit ze in de pluimgewichtklasse maar dit terzijde. Afgetrapt wordt er met enkele nummers van het nieuwe album “Fears”, “Give It Up” en “Talk! Talk!”, vlekkeloze live uitvoeringen van deze toch wel sterke nummers. Chedraoui keert zich in alle bochten op het podium en vereenzelvigt zich met elk nummer, ze gebruikt haar hele lichaam om haar expressies te uiten, buiten de muziek is ze een show op haar eigen. Zelf omschrijft ze haar als ‘een hysterisch wijf op het podium’, het is eens iets anders als presenteren bij Studio Brussel (Lara presenteert samen met Sofie Engelen een avondprogramma bij deze radiozender).

Ja, ook zij hebben deze namiddag de Rode Duivels zien winnen en zijn fier op deze prestatie. Wat volgt zijn enkele hoogtepunten uit hun vorige albums waarvan “SheWolf” en “Islands” mooi met elkaar verweven worden. Lara vat hun optreden ook op als een voetbalwedstrijd, na een nummer of zeven is de eerste helft gespeeld en staat het pakweg 2-0. De tweede helft omhelst in elk geval nog heel wat nummers uit het nieuwe album. Uiteindelijk gaat de kimono uit en verschijnt Lara in een sensueler kleedje om het rustige “Distance” in te zetten. Ze blijft helemaal opgaan in haar muziek, de ogen soms starend in het niets, dan weer met een grote smile op haar gezicht, gevoelens uiten daar gaat het voor de zangeres om en het publiek gaat helemaal mee. En al is Chedraoui de grote trekpleister van de band, de overige muzikanten, Maarten Huygens (gitaar), Brendan Corbey (drums), Raf De Mey (bas), staan wel garant voor een perfecte sound, een hechte band met een prima geluid. De versterking met extra gitarist Phillip Weies is zeker een plus. “Delay” vormt nog steeds een perfect meezingmoment voor het publiek wat het dan ook uit volle borst doet. Na het bekende “Between The Lines” uit het nieuwe album, een ode aan René Magritte, besluit “River” het einde van dit concert, donkere tekst op een leuk deuntje wat wel meer voorkomt bij de band. Er wordt nog een selfie gemaakt door Lara van de band spelend voor een uitverkocht Rivierenhof, een uniek moment op een unieke locatie.

Lara Chedraoui blijft in voetbaltermen spreken wanneer de band terugkomt voor de bisnummers, het zijn penalty’s. Tweemaal doelpunt ditmaal, zowel “Northern Rd” als slotnummer “Bruises” behoren tot het sterkste materiaal van de band en besluiten een nooit vervelend, leuk concert voor alle publiek.

Luc Nuyts

Fotoalbum © Sonja Schepers

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Artiest info
website  
facebook  

OLT RIVIERENHOF, ANTWERPEN