JEFF JENSEN @ MISSY SIPPY, GENT – 19/06/18

Jeff Jensen……podiumbeest. Je moet het de man nageven want nog voor hij 1 noot uit zijn gitaar had geknepen bracht hij de Missy Sippy op de juiste temperatuur. Met veel humor en de juiste dialogen was de zaal reeds laaiend enthousiast, en dan moest het muzikale feest nog beginnen. Zelden meegemaakt ! Maar ja, de man is dan ook ‘een specialleke’.

Hij ontdekt het gitaarspelen op 11 jarige leeftijd en op zijn 19 de wordt de blues zijn grote liefde wat in 2007 resulteert in zijn eerste album ‘ Jeff Jensen Band’. In 2009 volgt ‘I’m Coming Home’ . Met een gemiddelde van een 200 tal optredens op jaarbasis, ondermeer als opener op BB King’’ 80’s Birthday tour’ doet de man ontzettend veel podiumervaring op! In 2011 gooit de man het echter over een andere boeg. Hij wil een nieuwe start , laadt al zijn bezittingen in zijn auto en besluit naar zijn geboortestreek in Californie terug te keren. Wat hem plots bezielde is nog steeds een raadsel, maar plots verandert hij zijn plannen en reist af naar Memphis… zonder plan, zonder werk, zonder familie ,zonder band, enkel de wetenschap dat hij een tijdelijk onderkomen kon vinden bij een verre vriend. Het bleek achteraf gezien de juiste move, want minder dan 30 uur na aankomst in Memphis ontmoet hij Brandon Santini , de blues vocalist & harmonica player die hem meteen inlijft als vaste gitarist in zijn band.

Na 2 jaar en meer dan 500 gigs met Santini besluit Jeff om terug onder eigen naam de podia onveilig te maken. Ondertussen zijn we reeds 4 albums verder en op deze huidige Europese tournée staat vooral zijn nieuwste ‘Wisdom & Decay’ centraal . Het is echter een eigenzinnige en rockende versie van Howlin’ Wolf’s ‘Little Red Rooster’ waarmee hij in de Missy Sippy de feestelijkheden opent. Met David Green op drums en oudgediende Bill Ruffino op bas heeft de man een ritmesectie op het podium die staat als een huis. Een paar songs uit de vorige cd (Make It Through & Get Along) worden ook niet vergeten en krijgen mooie en lang uitgesponnen versies mee die echter geen seconde vervelen, mede dank zij het schitterende en zeer gevarieerd gitaarspel van Jeff. En ook bassist Bill en drummer David krijgen voldoende open doekjes. De songs vloeien naadloos in elkaar over , bindteksten zijn er weinig of niet maar tijdens de songs zelf jut hij constant het ondertussen zeer enthousiaste publiek op ! Bijna iedereen uit het talrijke publiek werd persoonlijk aangesproken met een ‘Do you feel allright ? En waren zijn lange lokken tijdens de eerste songs nog in een dot samengebonden, plots kregen ze de vrijheid door het wild headbangen tijdens een bevlogen uitvoering van ‘Can’t Believe We’re Through’ . Na 50’ en het instrumentale ‘Something In The Water’ is het tijd voor een korte pauze, maar niet vooraleer hij er ons lachend op attent maakt dat het tweede deel veel beter is dan het eerste. Nu, hij mocht gerust op beide oren slapen want geen enkel weldenkend mens zou dit optreden vrijwillig voortijdig hebben verlaten.

En inderdaad ook deel 2 was van een zeer hoog niveau ! De nieuwe songs ,’ I’m Living Off The Love You Give & 2000 Days’, kregen naast de blues- ook een stevige soul injectie en ‘Brunette Woman’ kreeg een jazzy tussenstukje. Naast de eigen songs eert Jeff ook graag enkele grootmeesters en Elmore James ‘Shake Your Money Maker’ kreeg een flink rockende versie mee. Het mooie en van Ray Charles geleende ‘Hard Times’, een prachtige slow blues versie. En waarom niet afsluiten met wat gospel , moet de man hebben gedacht. Tourmanager en ‘Al Bundy lookalike’ Ray Frick mocht eventjes komen mee tamboerijnen en de backing vocals verzorgen tijdens slotsong ‘Luck Is Gonna Change’ . Dat Jeff tijdens de bis ‘Burning Love’ (Elvis) eventjes zijn tekst kwijt was, belette niet dat de staande ovatie na het concert meer dan verdiend was.

Dit concert ,waar het speelplezier werkelijk van het podium spatte en dit gevoel duidelijk oversloeg op alle aanwezigen, was het laatste van de reeks clubconcerten van het huidige seizoen in de Missy Sippy. Een seizoen dat schitterend werd geopend door Ian Siegal en door deze Jeff Jensen op een even prachtige wijze werd afgesloten. Prima werk van Tim & Guy, de programmatoren van dienst! Benieuwd alvast naar volgens seizoen! Maar zo lang hoeven de Blues & Rootsliefhebbers niet op hun honger blijven , want van 13/7 tem. 22/7 (Gentse feesten) zijn er elke dag naast 1 betalend concert ook 2 gratis concerten in deze schitterende club. Volledig programma is te vinden op de Facebookpagina van Missy Sippy, .Gent . Aanrader !!

Jan Van Streydonck

Fotoalbum en foto's © Karim Hamid


Setlist Jeff Jensen : Set 1: Little Red Rooster - Make It Through - Can’t Believe We’re Through - ?? (Instrumental) - Get Along - Something In The Water.
Set 2 : I’m Living Of The Love You Give – Brunette Woman - 2000 Days - Shake your Money Maker - Hard Times - Luck Is Gonna Change.
Encore: Burning Love

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Artiest info
website  
facebook  

MISSY SIPPY, GENT