BEVERGEM ‘LIVE’ @ HANDELSBEURS, GENT - 13/03/16

Dat de Canvas serie Bevergem een immens succes was , weet ondertussen wel ieder weldenkend mens en dat werd zondagavond nog maar eens bewezen in de uitverkochte Handelsbeurs waar de cast van de serie enkele nummers uit de soundtrack live kwam brengen. Geruggesteund door een schitterende live-band met oa.Frank Vander linden, Dirk Jans, David Poltrock (alle 3 De Mens), Steven Janssens (oa.Daan) en Ben Brunin (oa. Vive Le Fete) en vocaal bijgestaan door Eva Tshicha-Gijsel (Zita Swoon, Pauline Verminnen (dochter van..) en Walid Ben Chika zetten de acteurs hun beste vocale beentje voor.

De een bracht het er al wat beter van af dan de andere maar qua inzet scoorden ze allemaal het maximum van de punten. Met in de achtergrond op groot scherm, de leukste fragmenten uit de serie , de live intermezzo’s van de niet zingende acteurs en de presentatie van de alomtegenwoordige Freddy De Vadder werd het een humoristisch totaalspektakel.

Er werd meteen stevig van start gegaan met Freddy die op De Vadder  wijze ‘Get Miles’ van Gomez  de verdoemenis in zong. Nadat hij een oproep deed naar al ‘de prenten’ dat ze zich voor het podium moesten verzamelen was het de beurt aan Claudine (Isabelle Van Hecke) en haar zus Martine (Ann Tuts) om Libertango  (Grace Jones) eens een beurt te geven. De ene als een verlegen kostschoolmeisje en de andere kronkelend als een wulpse kat. Vaarwel Doortje!

 Zotte doos  Anja (Maaike Cafmeijer) zette een best te pruimen versie neer van de 70-ties hit  ‘Weekend’ (Earth And Fire).  Anja, die in de serie liet blijken een grote fan te zijn van charmezanger Christophe hoopte dat Freddy speciaal voor haar Christophe had besteld, maar daar was hij niet in geslaagd en als troostprijs bracht pseudo Italiaan Lorenzo Di Marco (Han Coucke) dan maar de Gorki hit  ‘Anja’ in het perfecte nep-Italiaans. Hilarisch!

De Bende van De Rosten kwam dan maar de boel een beetje op stelten zetten. Roste Stefan (Gunter Lamoot) maakte het wel zeer bont, Roste Thierry (David Galle)was heel wat gematigder en Roste Luc (Luc Dufourmont) bleek plots uit zijn rolstoel te kunnen komen om een snoeiharde versie van’ B.A.B.Y’ van de Evil Superstars te komen brullen en dat net wanneer Roste Stefan ons eindelijk ging uitleggen wat ‘nurfen’ nu eigenlijk was. We zullen het nooit te weten komen.

De verleidelijke Elise (Anemone Valcke ) bracht samen met de in een malienkolder gestoken Kurt (Dries Heyneman) een ingetogen en zeer goed gezongen ‘True Colors’ (Cindy Lauper) en werden daarvoor bedankt met een knuffel  door de in de serie fel geplaagde Hilde (Ilse De Koe).  Het ging er op het podium soms erg jolig aan toe , maar er was ook ruimte voor een ingetogen moment. Freddy bracht op zijn eigen manier hulde aan Sylvie, zijn vriendin die stierf enkele weken voor de opnames van de serie en aan Luc De Vos (‘nen dikke nekke , zust lijk ik, we waren maten’). 

‘De Eisen Van de Romantiek’ van  de betreurde Vos werd door Freddy naar de sterren gezongen ( of was het nu door Bart Vanneste zelf?) Genoeg getreurd want het was terug dansen geblazen met ‘ Master Blaster’ van  Stevie Wonder. De voorzitter van het O.C.M.W. , Claude Delvoye (Piet De Praitere) bracht het voor hem heel toepasselijke ‘Dreamer’ (Supertramp) . De show liep naar zijn einde en iedereen kwam nog eens op het podium om een uitbundig ‘Go Your Own Way’ (Fleetwood Mac) te brengen. En met de live gebrachte eindgeneriek van de serie zat de avond er op. 

Helaas geen agent Wantje (maar we kregen wel het Zeugelied te zien),  geen Danny (bestaat er een Belgisch alternatief voor de oscar?), geen Dikken, geen Amar.. maar ja  er  werd zeer goed gemusiceerd, er werd goed gelachen kortom het was toch de moeite om even ondergedompeld te worden in het universum van het knotsgekke  Bevergem. Binnenkort oa. nog te zien in De Roma en op Labadoux! Aanrader.

Jan Van Streydonck

Foto Caroline De Meyer © Handelsbeurs


 

 

 

Artiest info
website  
facebook  

HANDELSBEURS, GENT - 13/03/16