THE GLORIOUS SONS @ AB CLUB, BRUSSEL - 01/03/18

Kingston, Ontario is de thuishaven van de Canadese rockers van The Glorious Sons. De band werd in 2011 opgericht door de broers Brett (vocals) en Jay Emmons (gitaar), Chris Koster (gitaar), Adam Paquette (drums) en Chris Huot (bas). Met hun melodische ‘Classic Rock’ geluid waarin ook wel Southern Rock invloeden zitten brachtten ze in 2013 een EP uit,”Shapeless Art”, met daarop zeven nummers, een visitekaartje voor hun eerste volwaardig album “The Union” dat een jaar later werd uitgebracht. Het album werd een enorm succes in thuisland Canada, met diverse nummers in de Canadian Rock Charts en een Juno Award voor Best Rock Group Of The Year, hun start hebben ze zeker niet gemist. De opvolger “Young Beauties And Fools” verscheen vorig jaar en laat een iets ander geluid horen, een modernere aanpak, een semi-autobiografisch geheel daar de nummers, door frontman Brett Emmons geschreven, over persoonlijke momenten uit zijn leven gaan. Met de vooruitgeschoven single “Everthing Is Allright” hebben ze tot nu toe hun grootste hit te pakken.


Dat ze “the next big thing” uit Canada zijn willen ze best wel eens komen bewijzen in Europa, ook Brussel doen ze hierbij aan. Voor een matig gevulde AB club begint de band met een a-capella intro van “Josie” een nummer uit hun laatste album. Wanneer de instrumenten invallen is al vlug duidelijk dat het geluid verre van ok is, de gitaar van Jay staat veel te hard en de zang van Brett is soms onverstaanbaar. Het geluid van de overige instrumenten is wel één geheel en laat horen dat de band live wel degelijk in orde is. Sterke nummers uit hun laatste album “Sawed Off Shotgun”, “My Poor Heart” worden gevolgd door “Mama” van hun debuutalbum met Brett op mondharmonica. De frontman van de band, die steeds wat zombie-achtig over het podium struint, met zijn gezicht meestal verborgen achter zijn lange haren, meldt even dat zijn stem het wat laat afweten, meezingen is de boodschap maar met een klein publiek is dit niet evident. Energetisch is de man wel, een microfoonstaander heeft hij niet nodig want die is na het tweede nummer reeds afgebroken, een begenadigd spreker is hij dan weeral niet en alhoewel zijn stem niet altijd duidelijk overkomt, hoor je wel dat hij een knappe rockstem heeft.

Alhoewel de band over heel wat sterke nummers beschikt, waaronder de sterke rocker “White Noise”, krijgen ze geen voeling met het publiek. Alleen met “Everything Is Allright” , hun bekendste nummer, zingt het publiek mee en komt er wat sfeer in de Club. “Kill The Lights” , een ‘break-up’ nummer met een leuke riff van gitarist Koster en een sterk refrein laat nogmaals horen dat het songmateriaal van de band erg sterk is. Verrassend genoeg was dit ook het laatste nummer, na 55 minuten spelen als headliner is dit wel erg kort, neem daarbij het slechte geluid van gitaar en zang en we kunnen niet anders als van een teleurstellend concert spreken. Hopelijk staat er snel een revanche op hun programma !!!

Luc Nuyts

Fotoalbum © Sonja Schepers

 

 

 


 

Artiest info
website  
facebook  

AB, BRUSSEL