MILO MESKENS @ N9, EEKLO – 09/03/19

Pas 19 jaar oud was Milo Meskens toen hij in april 2015 solo op het Eeklose N9 podium mocht openen voor de inmiddels gesplitte Nederlandse band ‘Mister and Mississippi’. De toen nog nobele onbekende Milo wist het publiek meteen te overtuigen met een paar schitterende eigen songs en de John Mayer cover ‘Who Do You Think I Was’. Veel info over deze jongeman uit het Oost-Vlaamse Deinze was er op het internet niet te vinden. Wel dat hij datzelfde jaar ontdekt was in het Studio Brussel programma ‘De Nieuwe Lichting’, maar dat was zo wat het enige.


We zijn nog geen vier jaar verder en als je vandaag de naam ‘Meskens’ googelt kom je niet noodzakelijk alleen maar bij naamgenoot Nathalie uit ! Nee de man heeft ondertussen naast zijn album ‘Contrast’ uit 2018 verschillende hitnoteringen achter zijn naam, diverse optredens op tv en op de binnen- & buitenlandse podia. Club N9 mocht dan ook het bordje ‘Sold Out’ aan de deur hangen. En ja, was het een overwegend jong publiek die de hits ‘New Beginning’ en ‘Stone Cold Liar’ luidkeels meezongen, ook de wat oudere meerwaardezoeker onder ons kwam ruim aan zijn trekken.

Niet alleen blijkt Milo een erg getalenteerde songschrijver maar de songs krijgen live een serieuze rock en zelfs blues injectie mee, met dank aan Emilio De Temmerman op drums en Eno Meulenberghs op bass/keys ,maar ook vooral door het heerlijke gitaarspel van Milo zelf. Een flard gitaar uit Pink Floyd’s ‘Shine on You Crazy Diamond’ vloeide naadloos over in ‘Twenty One’ , de openingssong van de set. ‘I Don’t Know you Anymore’ , een song die zeer rustig begint, krijgt naar het einde toe een flinke meerwaarde door de schitterende gitaarsolo die Milo tevoorschijn tovert. En ‘Calibration’ zou niet misstaan in de songcatalogus van de reeds genoemde John Mayer! ‘All I Ever’ swingde en rockte als een tiet en ‘Stone Cold Liar’ kreeg zowaar een rap intermezzo mee! Milo is naar verluidt een zeer productieve songschrijver, voor zijn album ‘’Contrast’ had de man zelfs enkele honderden songs (!!!) in de lade liggen, en toen hij een tijdje terug in een Brusselse club in het gezelschap van Chris Martin en Stromae raakte schreef hij natuurlijk ook hierover een song, wat de toepasselijke titel ‘Coldplay’ mee kreeg. Zijn huidige hit ‘Ordinary’ , een samenwerking met Regi Penxten, ontbrak natuurlijk niet op de setlist. Erachter komen dat je lief je bedroog een dag vooraleer je met Regi naar Ibiza vertrok voor een song op te nemen, en die dag zelf dan maar meteen een (hit) song erover schrijven.. je moet het maar doen. Dumpen of gedumpt worden door je lief is trouwens wel meer een inspiratiebron voor Milo. Het prachtige en op akoestische gitaar gebrachte ‘Memory Card’ was daar het mooiste bewijs van.

De set werd afgesloten met ‘Time’ , voor mezelf het hoogtepunt van de set. Wat een stembeheersing en dito gitaarpartij ! Milo beloofde nog met een tweetal songs te bissen op voorwaarde dat iedereen muisstil zou zijn bij de eerste bis en het kot zou afbreken bij de tweede ! De eerste encore, een titelloze en nagelnieuwe song bracht hij solo tussen het publiek en je kon inderdaad een speld horen vallen, en door af te sluiten met zijn grootste hit ‘New Beginning’ werd ook zijn tweede wens ingevuld. Een dik uur na het optreden stond Milo nog steeds breed lachend cd’s te handtekenen en nam hij ruim de tijd om met zijn talrijke fans een babbeltje te slaan. Een toffe kerel en een songwriter waarvan we in de toekomst nog zeer mooie dingen kunnen verwachten !

Setlist Milo Meskens : 1. Twenty One 2. Let You Go 3. I Don’t Know You Anymore 4. Calibration 5. Here With Me 6. All I Ever 7. Stone Cold Liar 8. You And I 9 Coldplay 10.Ordinary 11 . Memory card 12. Time Bis: 13. ???? (Nieuwe nog titelloze song ) 14. New Beginning

Jan Van Streydonck

Foto's © Dirk Hellebuyck

 

 

 

 


 

Artiest info
website  
facebook  

N9 - EEKLO