SX @ MUZIEKCENTRUM N9, EEKLO - 21/03/19

Eénentwintig maart, de lente is pas in het land en het festivalseizoen staat voor de deur. Hoogste tijd dus voor de bands met een drukke zomeragenda om hun act via try-outs te finetunen en zo de harten van de Belgische festivalganger te veroveren. Zo ook dus voor SX , de Kortrijkse electro band rond frontvrouw Stefanie Callebaut en frontman, toetsenist /gitarist Benjamin Desmet, die in de volgepakte Eeklose N9 hun nieuwste en reeds fel bejubelde album ‘Eros’ kwamen voorstellen.


De sterke songs, die talrijke schitterende videoclips, alles aan SX (spreek uit ‘seks’) ademt internationale klasse uit. De verwachtingen lagen dan ook zeer hoog. Het concert startte zeer sterk met ‘Devotion’ en ‘Designed/Desire’, tevens de opening tracks van hun laatste album. De synths van Benjamin Desmet zorgden voor een volle en opwindende sound, niet in het minst hierbij geholpen door het schitterend drumwerk van Tijl Piryns, die in Eeklo voor het eerst het duo vervoegde. En Stefanie , verleidelijk dansend, lenig als een kat, en met een stem die zowel dromerig, zwoel, en dan weer fel uithalend, je alle hoeken van de N9 zaal laat zien, is inderdaad de verpersoonlijking van die internationale klasse. Maar haar opmerking met heerlijke West-Vlaamse tongval ,’k’goan hier moen opletten’, als Stefanie de bewegingsbeperktheid op het kleine N9 podium vaststelde, bewees dat hier wel degelijk een Belgische band bezig was, en daar mogen we best fier op zijn ! Niet alleen de songs uit ‘Eros’ komen in de set ruim aan bod, ook de songs uit hun twee vorige albums, ‘Arche’ en ‘Alphabet’ worden niet vergeten. ‘Tango’ (SX meets Grace Jones) en ‘Arche’ (leuk orgelriedeltje) kregen zo een meer dan bevlogen uitvoering mee.

Voor sommige songs neemt Benjamin, die samen met Tijl ook de backing vocals verzorgt, de gitaar en kruipt Stefanie achter de synths. Na hitsingle ‘Black Video’ , het nummer waarmee het allemaal begon werd ‘Eros’ het laatste nummer van de set. Maar dit was natuurlijk niet naar de zin van het publiek , die duidelijk aandrongen op meer van dat moois . En de band kwam graag terug . Met ‘Sunrise’ en natuurlijk ‘Gold’ kregen we nog een leuk dessert uit de electro keuken van SX, die in de N9 bewees reeds klaar te zijn voor de grotere podia deze zomer… en daar kijken we reikhalzend naar uit!

Setlist SX : 1. Devotion 2. Designed/Desire 3. Real Life 4. Tango 5. Mercury 6 . Give 7. Hurts 8. Arche 9. Shimona 10. The Future 11. Falling 12. The Dancers 13. Black Video 14. Eros

Bis: 1. Sunrise 2. Gold

Jan Vanstreydonck

Foto's © Jurgen Dhont

 

 

 

 


 

Artiest info
website  
facebook  

N9 - EEKLO