SEAN CARNEY & SHAUN BOOKER @ GOORBLUES, WUUSTWEZEL - 10/05/15

Sean Carney treedt al voor de vijfde keer hier op, maar deze maal met een zangeres uit Mississippi Shaun Booker, het wordt dan ook een Gospel en Blues festijn op een hoger niveau. We kennen Sean uit Columbus/Ohio vroeger samen met Omar Coleman, John Richardson en Joey Gilmore, deze laatste gaf hier trouwens nog een schitterend concert op 4 december j.l. We krijgen dan ook de betere hedendaagse blues voorgeschoteld. Sean won de internationale Blues Challenge in Memphis (2007) en verwierf de Albert King Best Guitar Award. Shaun Booker stamt af van de Appalachian blues, kent alle streken en podia, ook die van Europa, verwierf de Beale Street Award in Memphis, je weet wel, de grootste blues avenue waar ook o.a. BB King zijn club heeft. De band wordt verder gevormd door twee rotten in het vak, zo herkennen we Fred Douglas op bas en Pascal Dalmas op het Lignum drumstel, vervingen beiden onlangs de Hacksaws van Ron Hacker. Op de nieuwe CD van Sean en Shaun hebben ze alsook hun inbreng.

We ontmoeten Sean en Shaun in het zonnetje voor café 't Goor, Sean met zijn witte Ibanez en Shaun in haar zomerpakje, waarbij ze hartelijk vertelt dat ze ook graag in haar podium outfit poseert. Beiden zijn duidelijk in topvorm. Michel ontvangt ons weer met lachende moustache en heeft zijn koffertje van Pandora ook weer gereed staan. Eindelijk ontdekte ik waar hij zijn contacten verbergt en kon het niet nalaten er even in te kijken. Tussen de vele bluesoptredens zag ik ook een “black cat bone” liggen, wat dan ook geluk brengt op dit zondagse bluesfeest.

Sean opent met “Blues & My Baby” waarbij hij zijn eerste solo op ons losschiet terwijl hij over de boxen stapt en ons van dichtbij neerknalt met Fender kogels “If You See My Baby”, “Seasons” en nog steeds zonder Shaun “I'm Your Bad Side”. Vijfde symfonie met Shaun Booker die als een tijger het podium beklimt. “Let Me Go To The Point Of The Blues” vertelt ze vooraf en vraagt ons mee in haar keuken te stappen om te luisteren wat ze daar zoal kookt. De “Blue Plate Special” ook titelsong van hun nieuwe album, past hiervoor perfect. En wat een dienblad met de wel smakende solo's van Sean daarboven op.

Even de Beatles in 't gareel met “Come Together” (video) in een schitterende uitvoering. Dat zij met Tina Turner in haar jonge jaren wordt vergeleken, blijkt duidelijk in zelf geschreven nummers en ook waar gebeurd, als “Mr Telephone Man” en “I Don't Even Know Your Name”. Met zeer klare zangstem waarin diepe trage blues maar ook hippe soul verweven zit. Let's go to church, neemt haar zonnebril af en verwijst naar nieuwe album waarop ook de Gospelcake wordt aangesneden door “David & Goliath”. Het middaglicht valt haar nu echt op en vergewist zich dat ze misschien wel eens vroeg naar bed kan. Anderzijds liever hier blijft bij vele mannen die graag de avond met haar willen doorbrengen...Paul meldt door zijn micro dat ze misschien vannacht haar hotel helemaal niet gaat zien. “I'm A Whipe Out” (video) is dan weer zinderend midden in de roos. Laatste nummer van de eerste set “Another Form Of The Blues” met driemaal een mooie bas solo van Fred.

In de pauze vergeten we zeker niet vooral hun nieuwe CD te laten signeren. Shaun vertelt me buiten bij lekker zonlicht, dat ze al zo vele landen doorkruist heeft. Als ik haar voorkeur vraag, noemt ze Finland op de eerste plaats, lekker cool en hete sauna's, want zo is ze zelf ook wel. Als koning van de swinging blues brengt Sean, zelf zingend, nu met de Ibanez in de hand, zijn “Bad Side Baby” waarmee hij o.a. in 2007 vele prijzen won. Aansluitend “Gipsy Woman” (video) traag lopende blues met veel hoodoo en ook de black cat bone. Shaun terug op het podium met een Duvel in haar hand...”I got The Devil” schreeuwt ze lachend en brengt ons funky blues in ”Monday Blues”, “Zero Hero” en “Restless”. Weerom een zelfgeschreven true story uit de nieuwe CD “Yellow Cross” (video) dat ons bij de keel grijpt.

Kan niet geloven dat dit echt haar job is en we vertoeven ons even op een ferry naar Cuba, tot we op het strand de zonsondergang volledig mee beleven. Jawel Shaun, wij hebben ook Belgische stranden, maar wachten nog steeds tot hierover zo'n nummer wordt gemaakt. Gaan we verder swingend op de dansvloer, ook met Shaun en Paul, echt goed op dreef met “Ruling Class” (video) en als bis nummer “Tobacco Road” (video). Alle nieuwe nummers, zelfs ook nog “T.L. Baby” (video) waarbij ze het hele podium laat daveren, verontschuldigend dat het Sean 's fout is, hij bracht haar hier. We bedanken vooral Sean dat hij deze Proud Mary en Private Danser heeft meegebracht.

 

Guy Cuypers

Foto © JiVe

meer foto's © JiVe

 

 

 

 

 

 

Artiest info
website  
facebook  

GOORBLUES, WUUSTWEZEL - 10/05/15