JAMIE LAWSON @ BOTANIQUE, BRUSSEL – 17/05/16

Een gezellige drukte heerste er in de Botanique, “Les Nuits Botanique” zijn van start gegaan met tot gevolg dat in alle zalen er wel iéts te doen is. De “Rotonde”, ideale zaal voor een akoestisch optreden, was voorbehouden voor een optreden van Jamie Lawson. Deze Engelsman scoorde vorig jaar een grote hit met het nummer “Wasn’t Expecting That” en kwam zo uit de obscuriteit. Het nummer werd reeds in 2011 uitgebracht maar werd toen alleen in Ierland een hitje. In 2015 tekende Jamie bij Gingerbread Man’s Records, de platenmaatschappij van maatje Ed Sheeran, en bracht zijn vierde album uit “Jamie Lawson” met een re-release van “Wasn’t Expecting That” met het bekende gevolg. De folk pop van Jamie Lawson past in het rijtje van muzikanten zoals Ed Sheeran, Gavin James, James Bay, James Blunt…… , een breekbare stem met een gevoelige love song is het recept.

Lylac

Het voorprogramma werd verzorgd door Lylac (Amaury Massion), Belgische Franstalige singer-songwriter die voornamelijk in het Engels zingt. Bijgestaan door een cello, die de muziek veel drama en gevoel meegeeft, speelt Lylac een soort folkmuziek in de trant van Nick Drake en Devendra Banhart. Vooral de versie van het nummer “Lilac Wine” ( Nina Simone, Jeff Buckley ),een ode aan de liefde, was prachtig. Lylac is in Vlaanderen niet zo bekend , in het franstalig landsgedeelte blijkbaar wel getuige de positieve reacties van het publiek.

Jamie Lawson

Jamie Lawson begon zijn set met voor mij het mooiste nummer van zijn laatste album “All is Beauty” breekbaar en in alle sereniteit gezongen, dit beloofde. Met “Cold in Ohio” en het enige nummer van zijn album “Pull of the Moon”, “Touch of your Hand” vervolgde hij zijn set. Het probleem met de muziek van Jamie is dat er weinig diepgang in zit, zowel tekstueel als muzikaal is het redelijk voorspelbaar. Zelf probeerde hij ook wel wat beweging in de zaal te krijgen maar beseft ook wel dat zijn nummers zich daar niet echt voor lenen. “Silent Rain” is een gloednieuw nummer dat hij speelde, klonk best aardig, en afsluiten deed hij natuurlijk met zijn doorbraak hit “Wasn’t Expecting That”. Als toegift mocht het publiek de koortjes verzorgen voor het nummer “Ahead of Myself”. Best leuk allemaal en Jamie is zeker een getalenteerd songwriter hopelijk kan hij met zijn volgend album zijn repertoire nog met een aantal sterke nummers uitbreiden.

Setlist: All is Beauty / Cold in Ohio / The Touch of your Hand / The Only Conclusion/Someone for Everyone / Allmost all the Time / Still Yours / Don’t Let me Let You Go / Silent Rain / Letter Never Sent (Brown Eyed Girl) / Sometimes It’s Hard / Wasn’t Expecting That/Ahead of Myself.

Luc Nuyts

Foto © Sonja Schepers 

 

 

 


 

Artiest info
website  
facebook  

BOTANIQUE, BRUSSEL – 17/05/16