JAKE LA BOTZ @ MISSY SIPPY, GENT - 02/05/17

Ergens midden in zijn tweede set van de avond zei Jake plots ‘’ What a ‘gezellige’ envirement to play in’’, doelend op de deze keer helaas niet volgelopen Missy Sippy. Dit Nederlandse woord ontsnapte zo koddig uit zijn mond maar het was de perfecte weergave van de sfeer waarin zijn optreden doorging.

Good vibes all over the place !! Die Jake is Jake La Botz, 48 jarige singer-songwriter uit Chicago, Illinois, en tevens acteur in diverse films (Rambo,Animal Factory,The Grace Of Jake…), tv-series (True Detective…) en zelfs leraar meditatietechnieken in de Dharma Ocean Community. Dit verklaart misschien zijn zeer relaxte attitude op het podium en op een of andere manier bracht hij dit ook over op zijn publiek. Jake heeft ondertussen reeds een zevental albums uitgebracht met eigen songmateriaal maar live mixt hij dit op een heerlijke manier met oude blues nummers. Openingsnummer ’Come back Baby’ van Lightnin’ Hopkins bracht ons meteen in de juiste sfeer . Een 3-tal eigen composities volgden waarin vooral ‘The Hotel (Fix Me Now)’ uit het pas verschenen album ‘Sunnyside’ imponeerde. Blind Boy Fuller’s ‘Step it up and Go’ kreeg een leuke versie mee en ook in de openingssong na de pauze werd de ragtime blues van de man nog eens geeerd. Opvallend kregen ook een 3-tal songs uit het in 2004 uitgebrachte album ‘All Soul And No Money’ een plaats op de setlist. De country ballad ‘Use To Be’ schreef Jake oorspronkelijk met Johnny Cash in het achterhoofd, maar door het overlijden van Johnny kreeg hij de song nooit te horen.

Jake heeft een zeer aangename stem en zijn gitaarspel is, zonder spectaculaire solo’s hoor, echter meer dan behoorlijk. Hij liet zich wat dat betreft op geen enkele fout betrappen. Iedereen genoot en dit was ook merkbaar want na elke song kreeg hij een langdurig applaus. Je kon het zo op de man zijn gezicht aflezen dat ook hij aan het genieten was. Met ‘Tiny’ , een song die Jake ook bracht in de Rambo film kreeg hij terug de zaal muisstil om daarna met de Big Bill Broonzy kraker ‘Crow Jane’ terug het vuur aan de lont te steken.

Na een gevarieerde set van een 20-tal nummers kwam de man terug om nog maar eens een andere blueslegende in de bloemetjes te plaatsen en met ‘Salty Dog Blues’ van Mississippy John Hurt kwam er een einde aan een erg fijne concertavond waar de afwezigen dit keer meer dan ongelijk hadden. De Missy Sippy uitbaters Marie & Jelle konden achter de noemer ‘meer dan geslaagde concerten’ terug een streepje bijvinken.

Jan Van Streydonck

Foto's Kathy Van Peteghem

Setlist: Pt 1 : Come Back Baby (Lightnin’ Hopkins) - The Hotel - Damsel In Distress - I Been Loving You Baby - Step It Up And Go (Blind Boy Fuller) - Sunnyside - I’m A Crow - Lucy Mae Blues (Frankie Lee Sims) - Getting Closer - Ain’t No Tellin’ - Mystery Train (Junior Parker)

Pt 2 : ??? (Blind Boy Fuller) - How I Wish She Was Mine - It’s Gonna Rain Again - Use To Be - ??? - Get Right - Tiny (soundtrack Rambo) - Crow Jane (Big Bill Broonzy) - ??? - Encore : Salty Dog Blues (Mississippy John Hurt)

 

 

 

  

 

 

 

 


 

Artiest info
website  
facebook  

MISSY SIPPY, GENT - 02/05/17