ADMIRAL FREEBEE @ HET DEPOT, LEUVEN - 24/11/16

“Het is 24 november 2016, Admiral Freebee is helemaal aanwezig, op één van de zeven aardes, zijn we helemaal aanwezig in het Depot in Leuven, en jullie?”. Het is één van de uitlatingen van Tom van Laere die hij nog wel een paar keer zou herhalen tijdens het uitverkocht optreden van de band. Een XL show, dus hopen we op een wat langer durende show met een setlist “allerlei”.

In de lente van dit jaar bracht Admiral Freebee zijn zesde album uit “Wake Up and Dream”, laten we gerust zeggen één van zijn betere, misschien zelfs het beste wat hij tot nu toe uitbracht. Geruggesteund door dit sterke album trok hij terug de baan op voor een reeks optredens in België en Nederland.

Met een erg rustige versie van “Blues for a Hypochondriac” opent de band de show, het is pas met de bluescover “No One Can’t Forgive Me But My Baby” dat de band onder stoom komt. Tom van Laere heeft er wel zin in, soms verliest hij zichzelf weleens in zijn eigen woorden, weet zelf misschien niet eens welke zinnige onzin hij nu weer uitkraamt maar weet zo wel de aandacht van het publiek te trekken. Tijd voor wat bekender werk “Nothing Else to Do”, het zonnige “Let it Shine” en onvermijdelijke rocker “Bad Year for Rock and Roll” waarbij Jasper Hautekiet, als inwoner van Leuven, zich eens mag uitleven op zijn bas.

Buiten de totem met een vogeltje erop, staat er ook een geweldige band op het podium met Tim Coenen (gitaar), Maarten Moesen (drums), Jasper Hautekiet (bass) en Senne Guns (keyboards) aangevuld met twee blazers Yves Fernandez en Marc De Maeseneer, alleen de vrouwelijke backing vocals ontbreken nog.

“I work so hard, I work so hard “, “I work harder than a man with a real job” verkondigt een ironische Tom, waarna hij nogmaals aangeeft dat hij helemaal aanwezig is, het moeilijk heeft met de liefde en “Always on the Run” niet over de liefde gaat, maar wel zo interpreteerbaar is. Ja, het brein van Tom is complex!

Nog enkele Admiral Freebee’s klassiekers “Recipe for Disaster”, “Einstein Brain”, “Rags ‘n’ Runs” en hun rockklassieker “ Oh Darkness “ en het applaudisseren voor de bis nummers kan beginnen. “Maybe This Is the End” begeleidt op pedal steel en meerstemmige zang kreeg de zaal wel even stil maar toen de band na dit enig bisnummer weer het podium verliet wou het publiek toch nog iets meer.

“It Ain’t Easy to Do” en een reprise van “No one Can’t Forgive Me But My Baby” maakte de set volledig en met een sneer naar terroristen die zeggen “ wij houden nog meer van de dood dan jullie van het leven” geeft Admiral Freebee ons de raad mee “Leef Mens, Mens Leef”! Ja, hij kan ook zinnige dingen vertellen.

Luc Nuyts

Foto © Soche

meer Foto © Soche


 

 

 


 

 

 

 

 


 

Artiest info
website  
facebook  

HET DEPOT, LEUVEN - 24/11/16