SUGARAY RAYFORD BLUES BAND @ MUZIEKODROOM, HASSELT – 17/11/16

Over Sugaray Rayford Blues Band (SRB) hadden we al goede dingen gehoord, onder meer als afsluiter van Moulin Blues Ospel 2014, maar ook in dat jaar was SRB al te gast in de Hasseltse MOD. Organisator Danny Guilliams wist hen nu te boeken in hun uitgebreide versie met blazers en dat scherpte uiteraard onze nieuwsgierigheid aan om reikhalzend uit te kijken naar deze sympathieke 47-jarigeTexaan en zijn zeskoppige band.

Het was dus een drukte van jewelste op het podium waarin zijn vaste begeleiders Ralph Carter (bass) , Lavell Jones (drum) en Gino Matteo (gitaar) de steun kregen van toetsenist Drake Shining en het blazersduo Giles Straw (trompet) en Aaron Liddard (sax), die nog een verleden had bij de betreurde Ami Winehouse, zo bleek.

Bij de eerste tonen van het instrumentale ‘Reserve Box Shuffle’ hoorde je al meteen dat het vrij goed zat met deze grote en zware heupwiegende frontman, een echte entertainer, die zijn groepsleden strak in hand had, maar zijn muzikanten ook wat vrijheid gunde. Vooral de toetsenist ging er samen met de uitstekende blazerssectie vol voor in de eerste drie nummers, vooral in het swingende funky nummer ‘Blind Alley’, geschreven door bassist Ralph Carter en titeltrack van zijn in eigen beheer uitgebrachte debuutalbum (2010).

Ook gitarist Gino Matteo - die samen met de frontman ooit deel uitmaakte van The Mannish Boys - liet zich fors opmerken want deze forse dertiger, zowat gekleed in een outfit van Ronnie Earl, is een stergitarist. Dat bleek eens te meer in ‘I’ll Play The Blues For You’.

Ook ‘Call Of The Mission’ is een nummer dat we best kunnen pruimen samen met het meeslepende ‘Talk In Your Sleep’ en het bekend in het oor klinkende swingende ‘Stuck For a Buck’ met een blazerssectie die indruk maakt samen met de gitarist in volle finale. Ook de minzame bassist is constant aanwezig met zijn subliem spel. Het rustig begonnen ‘Miss Thang’ is ook een nummertje om in te kaderen, met alweer een hoofdrol voor Gino Matteo.

De prima geoliede band blijft op hoog niveau spelen en ook drummer Lavelle Jones is een belangrijk onderdeel in deze band. Een andere parel die kon bekoren was ongetwijfeld ‘Cold Sweat’ terwijl er ook wat Caraïbische deuntjes aan te pas kwamen en ook een gospelnummer waarin Sugaray bewees dat hij ooit als zevenjarige fungeerde in een gospelkoortje. Met de woorden ‘We’ve Got To Go’ nam hij afscheid van een enthousiast publiek, dat meer wilde en dat kwam er ook met twee bisnummers, waaronder ‘Al I think About’ uit zijn meest recente schijf. Dit was ongetwijfeld een avondje dat we niet vlug zullen vergeten. Hopelijk ligt voor de groep in de nabije toekomst op een groot bluesfestival in de Lage Landen een headlinersrol weggelegd. Ze verdienen het. Dat vond ook organisator Danny Guilliams na afloop.

We kijken ook uit naar de komende maanden want dan is er nog mooi volk te gast in de MOD: check it out on www.move2blues.be

Sis Van Hoof

Foto © Michel Verlinden

meer Foto © Michel Verlinden

 

 

 

VIDEO'S: Stuck For A Buck - Miss Thang - Bricks in My Pillow - Call Off The Mission - Cold Sweet - Talk In Your Sleep - Deth Letter Blues - If I Live To Love Again - Take Away These Blues

 

Artiest info
website  
facebook  

MUZIEKODROOM, HASSELT – 17/11/16