THOMAS RHETT @ TRIX, ANTWERPEN - 16/11/16

Rhett Aikens

Erg drukke avond was het in de Trix, in de grote zaal waren er de Radio 1 sessies met Het Zesde Metaal als hoofdband, in de Club erboven speelde country idool Thomas Rhett een concert van zijn eerste Europese tour. Terwijl de grote zaal uitverkocht was moest de opkomende ster het met wat minder publiek doen. Country muziek is in Vlaanderen een stuk minder populair dan bijvoorbeeld bij onze noorderburen waar het concert dan ook al enkele weken is uitverkocht.

Thomas Rhett Aikens Jr., is zijn volledige naam, zoon van Rhett Aikens, een bekende country zanger, heeft voorlopig twee albums uitgebracht. In 2013 kwam zijn debuutalbum “ It Goes Like This” uit met daarop een vijftal nummers die het erg goed deden in de Hot Country Music charts. Een vakkundig erg goed album waarbij Rhett de meeste nummers meeschreef. Zijn nieuwste album “Tangled Up”, is een heel gevarieerd album geworden, met invloeden van pop, funk en dance elementen. Country door en voor een jonger publiek dus.

Vader Rhett Aikens, die mee op tournee is, maakt zich nuttig als voorprogramma. In de jaren negentig heeft hij enkele hits gescoord in de Country charts, vandaag de dag schrijft hij vooral nummers voor anderen. Met baseball pet en een gitaar speelde hij voor ons een paar nummers uit zijn grote oeuvre beginnende met zijn grootste hit “That Ain’t My Truck”. De muziek van Rhett Aikens wordt ook wel contemporary country genoemd, goed in het gehoor liggende nummers voor een breed publiek. Verrassend genoeg werd er bij het refrein van “Honey Bee” wel meegezongen door het publiek, blijkbaar zaten er heel wat Amerikanen in de zaal die meer vertrouwd zijn met deze nummers. Jason Aldean, Luke Bryan, Blake Shelton,…. allemaal country sterren die wel een nummer van Aikens op hun repertoire hebben staan. Nog een eerbetoon aan één van zijn country helden Hank Williams, “Lonesome Whistle” en een versie van de Blake Shelton hit “Boys Round Here” en de zaal was opgewarmd voor een stevigere set frisse pop-country.

Met het openingsnummer van zijn laatste album “Anthem” laat Thomas Rhett al dadelijk horen een ander soort country te brengen dan zijn vader. Ook bij de volgende nummers “South Side“ en “Make Me Wanna” horen we meer funk/dance muziek dan we van een countryband gewend zijn. Bij navraag van Thomas blijken er inderdaad heel wat Amerikaanse burgers aanwezig te zijn, uit allerlei staten, die hier in België werken of school lopen. De interactie met zijn fans verzorgd Rhett tijdens zijn optreden erg goed, hij laat ze niet alleen in koor meezingen maar roept er zelfs ééntje op het podium om de Garth Brooks cover “Friends In Low Places” mee te zingen!

Met “Beer with Jesus” uit zijn eerste album begint hij het rustige deel van de set. Met ballads als “Blue Ain’t Your Color” en “Die a Happy Man”, dit laatste geschreven met zijn vrouw in gedachte, bewijst hij een degelijke songwriter te zijn die het niet alleen van zijn energieke popdeuntjes moet hebben. Met “Crash and Burn” ,hitsingle uit zijn nieuwe album beëindigd hij zijn set. Als toegift heeft hij het erg poppy, zomerse “Vacation” nog in petto. Een verfrissend geluid binnen het country genre is hij zeker. Zijn sympathieke, energieke uitstraling is zeker een pluspunt om het te maken in de harde muziekwereld.

Luc Nuyts

Foto © Soche

meer Foto © Soche

Setlist : Anthem / South Side / Make Me Wanna / Tangled Up-Cake By The Ocean / Star of The Show / The Day You Stop Lookin Back / Friends in Low Places / I Feel Good / T-Shirt / It Goes Like This / Beer with Jesus / Round Here / Blue Ain’t Your Color-Tennessee Whiskey / Die a Happy Man / Some of That / Crash and Burn - Encore: Vacation

 


 

 

 


 

 

 

 

 


 

Artiest info
website  
facebook  

TRIX, ANTWERPEN - 16/11/16