MILLIONAIRE @ MUZIEKODROOM, HASSELT – 19/11/17

Zonhovenaar Tim Vanhamel, onder meer bekend van Evil Superstars, Broken Glass Heroes, The Hickey Underworld, Magnus en The Eagles Of Death Metal heeft na een periode van meer dan tien jaar Millionaire, de band die hij in 2000 oprichtte, nieuw leven ingeblazen. GEEN reünie maar een voortzetting zegt ie zelf bij de voorstelling van het nieuwe album Sciencing, dat sinds mei dit jaar in de rekken ligt. Eerst was er Outside The Simian Flock uit 2001, met daarop hun bekendste nummer "Champagne", later volgde Paradisiac (2005), geproduced door niemand minder dan Josh Homme van Queens Of The Stone Age. Het derde album was gepland voor 2008 maar dat is net iets anders uitgedraaid.


Afgelopen zomer kon je Millionaire al zien op de festivals, vanavond was het thuiskomen in de Muziekodroom, waar het bordje SOLD OUT al enkele weken op de affiche tegen de deur prijkte. De verwachtingen waren hoog!

Een intro die ons deed denken aan Deep Purples "Woman From Tokyo" begeleidde Millionaire naar het podium. De gitaarsluizen werden met "A Lust Unmatched" wagenwijd opengezet, waarbij Vanhamel vrij snel de hele stage in beslag nam met zijn vreemde maar vertrouwde dansmoves. "Street Life Cherry" zat in hetzelfde keurslijf en had het grootste deel van de Muziekodroom mee. De overigen werden aangepord met "I'm Not Who You Think You Are", de eerste single van het nieuwe album. Bas Remans (basgitaar), Sjoerd Bruil (gitaar) en Hans De Prins (keyboard) zorgden ervoor dat het vrolijke, dansbare lied een sexy touch kreeg.

Opgehitst door de fel flitsende witte belichting ging het er opnieuw stevig tegenaan met "I'm On A High". "Bloodshot" stak idem dito in een strakke outfit maar had last van bassen die te fel door de zaal daverden. Voor "Guru's Feet" had Vanhamel de bibber in zijn stem gestoken en dat was ook niet z'n beste keuze want hierdoor werd het nummer vocaal de nek om gewrongen. Muzikaal was het wel dik in orde. Tot zover de minpunten van de avond, die het vijftal vervolgde met "Silent River", een slow op maat van Millionaire, die knap uitgevoerd werd.

Hey Hasselt, fuck man, het is zondag en kijk ons hier! riep Vanhamel duidelijk blij met de opkomst en hun enthousiasme. Als dank brachten ze het straffe "Busy Man" waarna een vette baslijn "Body Experience Revue" in gang zette. Tim’s gitaar weigerde dienst en werd snel vervangen zodat er weer stevig gerockt kon worden. Daarna trakteerde Millionaire op een muzikale portie "Champagne". Binnenkort zie je dit nummer terug verschijnen in de tijdloze eindejaarslijsten en vanavond maakten ze in een extended version duidelijk waarom. Zo'n knappe song! Na een lange maar heerlijke intro namen zowel Sjoerd, Bas en Tim de zang van "Little Boy Blue" voor hun rekening. Met deze stevige knaller eindigden ze hun reguliere set.

"Pretty Thug", het eerste nummer in de herneming, droeg Millionaire op aan de pas overleden Malcolm Young (gitarist/medeoprichter van AC/DC) en was een pittige verderzetting. "Alpha Male" ronkte gitaargewijs door en met "Wake Up The Children" joegen ze een keistrakke afsluiter de zaal in. Onder een wild flitsende belichting sloten ze de avond af net zoals ze die anderhalf uur ervoor hadden aangevat.

Dirk Vanhees

Setlist

"A Lust Unmatched" (Paradisiac, 2005)
"Street Life Cherry" (2005)
"I'm Not Who You Think You Are" (Sciencing, 2017)
"I'm On A High" (2005)
"Bloodshot" (2017)
"Guru's Feet" (2017)
"Silent River" (2017)
"Busy Man" (2017)
"Body Experience Revue" (Outside The Simian Flock, 2001)
"Champagne" (2001)
"Love Has Eyes" (2017)
"Little Boy Blue" (2017)

---

"Pretty Thug" (2001)
"Alpha Male" (2005)
"Wake Up The Children" (2005)


 

 

 

 

 

 


 

Artiest info
website  
facebook  

MOD, HASSELT - 19/11//17