BOB WAYNE & THE OUTLAW CARNIES @ N9, EEKLO – 16/11/18

Noem het country, outlaw rock, HELLbilly cowpunk or whatever . 1 ding is zeker, voor een muzikaal feestje op niveau ben je bij Bob Wayne en zijn Outlaw Carnies, wat zoveel betekent als het vogelvrije kermisvolk, aan het juiste adres. De man die ooit begon als gitaartechnicus bij Hank III , kleinzoon van de legendarische Hank Williams, heeft ondertussen reeds een 8-tal solo albums op zijn palmares. En blijkbaar heeft hij hier ten lande ook reeds een stevige fan base uitgebouwd, getuige de zeer goed met cowgirls & boys gevulde N9.

In zijn lyrics heeft Bob het over alles wat God en klein Pierke heeft verboden. En je hoopt dat er minstens 90 % van gelogen of toch ferm van overdreven is, want dan nog zou het al erg genoeg zijn . En ook zijn attitude en zijn bevlogenheid op het podium laten het ergste vermoeden, maar ernaast is de man de vriendelijkheid zelve die blijkbaar nu nog enkel zijn heil zoekt in een frisse cola zero. Openingstrack ‘Hell Yeah’ van zijn jongste album ‘Bad Hombre’ zette meteen de toon voor de rest van het concert. Smoke a little dope, piss my pants, a wet romance, break my nose , get fucked up.. ja een mens kan wat tegenslag hebben in zijn leven. Ook ‘Sam Tucker’, an angry motherfucker, wordt tegen 300 km/uur de zaal ingejaagd.

Geruggesteund door de ritmesectie met een schitterende Dan Infecto op contrabas en youngster Avery Rivera op drums houdt de band er een razend tempo op na. En dan is er nog Matt Thomas die tijdens de songs gitaar solo’s afwisselt met heerlijke interventies op de standup steel guitar . De herhaalde imitaties door Bob van een stoomtrein whistle tijdens ‘ Till the Wheels Fall Off’ leken zo echt dat je even dacht dat er echt een trein de N9 zaal binnen denderde! En ja ‘Everything’s Legal In Alabama’ tot je de laatste zin van de song hoort. Hilarisch! Dat Bob ook ontzettend veel humor in zijn teksten verweeft zag je aan de talrijk lachende gezichten in het publiek. Het prachtige en wat rustiger ‘Reptile’ kon zo uit de songcatalogus komen van Calexico. En Bob hoopte ons ,motherfuckers’, ooit allemaal te ontmoeten in ‘Hillbilly Heaven’. Bij ‘Mack’ bleek dat ook Johnny Cash een referentie kan zijn voor Bob , maar dan wel een Johnny op speed ! Het concert werd een mooie doorsnee van het gehele oeuvre van Bob. Uit elk album nam hij wel een paar songs. In 2015 nam hij trouwens een volledig album ‘Hits The Hits’ op met heel verrassende covers. Zelfs Adéle ‘s ‘Skyfall kreeg een hillbilly jasje aangemeten. Dit liet hij hier echter achterwege , maar de Stones cover ‘Sympathy For The Devil en Led Zeppelin’s ‘Rock’n’Roll’ waren wel van de partij. En zijn ‘Fuck The Law’ zal na vrijdagavond nooit meer hetzelfde zijn nadat een onverlaat uit het publiek hem had wijsgemaakt dat vrij vertaald dat in het vlaams ‘ kus mijn kloten’ betekende. Bob paste meteen zijn tekst aan en de ganse N9 zong met volle borst de aangepaste versie mee. Bob was er zo mee vereerd dat hij het hele tafereel filmde als bewijs voor het thuisfront dat hij ook in het Vlaams had gezongen! In een ware Ramones stijl volgden de songs elkaar op en voor je het besefte kwam er een einde aan al dat moois. Maar de band amuseerde zich zo kostelijkdat er nog een uitgebreide bisronde aan kwam.Niet te geloven in feite , want volgens Bob was het de 58e concert dag van hun tournéé! En toch, wat een energie straalde de band nog uit ! Alvorens met ‘Here Comes the Bride’ definitief de stekker te verwijderen kregen we nog een intens mooi ‘Spread My Ashes On The Highway’. Ronduit een schitterend concert, waar de fun en het speelplezier zo van het podium droop. HELL YEAH!!!

Jan Van Streydonck

Setlist Bob Wayne & The Outlaw Carnies :
1. Hell Yeah 2. Sam Tucker 3. Still Truckin’ 4. Till The Wheels Fall Off 5. Dope Train 6. Everything ’s Legal In Alabama 7. Reptile 8. Road Bound 9. One For The Lord 10. Mr. Bandana 11. Hillbilly Heaven 12. Driven By Demons 13. Mack 14. Wives Of Three 15. Sympathy For The Devil (Stones cover) 16. Rock’n’ Roll (Led Zeppelin cover) 17. Wired Up 18. All My Friends 19. Fuck The Law 20. Mornin’ Time 21. Ghosttown 22. Violent Side Of Me 23. Spread My Ashes on The Highway 24. Here Comes The Bride. 


 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 


 

Artiest info
website  
   

N9, EEKLO