SHAWN HOLT & THE TEARDROPS @ N9, EEKLO - 10/11/18

Club N9 te Eeklo was zaterdagavond the place to be voor de liefhebbers van het Chigago Blues genre. Shawn Holt , zoon van Chicago blues legende Morris Holt en beter bekend als Magic Slim , mocht met zijn band The Teardrops de eer van de familie komen hoog houden. Sinds het overlijden van Magic in 2013 nam Shawn in zijn vader’s band met groot succes de honneurs waar.

Met ouwe getrouwe Allen Kirk op drums, Kris Jefferson op bas en Jimi ‘prime-time’ Smith op gitaar & vocals zit men in principe dan ook gebeiteld voor een stevig avondje blues fun. Een wandeling door de uitgebreide standaard blues catalogus, want als songschrijver zelf heeft Shawn zich tot nu toe beperkt tot een 5-tal nummers op ‘Daddy Told Me’, tot op heden zijn enig album uit 2013 . Het concert begon alvast veelbelovend met ‘ See What You’re Doing To Me ‘ een trage shuffle. Shawn soleerde er lustig op los en een hoofdknikje naar Jimi ’prime time ‘Smith was het sein om ook diens vingervlugheid op de gitaar aan het publiek te tonen. Dat het publiek in song 2 ‘I’d Rather Drink Muddy Water’ reeds met volle borst het refrein meezong, deed Shawn duidelijk deugd. You guys are fantastic, kirde de man. Na een prachtige zeer lang uitgesponnen slow blues liet Shawn de vocals van ‘Bad Boy’, titeltrack van zijn vader’s laatste album , over aan Jimi. Ook bij de overige 2 songs, waaronder een magere versie van Stevie Wonder’s ‘Superstition’ bleef Shawn op de achtergrond.

Van dan af overheerste een beetje het gevoel dat er op automatische piloot werd gespeeld. De gitaarsolo’s werden mooi verdeeld tussen de beide heren , de band werd om de haverklap voorgesteld en de swung verdween toch een beetje uit het optreden. Tijdens ‘It’s Alright’ nam Shawn kortstondig het heft weer in handen, trok solerend door het publiek naar de bar om zijn vrouw te kussen en eventjes gedag te zeggen aan zijn zoon om daarna met ‘Woke Up This Morning (My Baby’s Gone) terug het roer over te laten aan Jimi, die het moet gezegd, zowel vocaal als muzikaal, meer dan zijn mannetje stond. Naar het einde van het optreden toe, zei Shawn dat hij ook een paar eigen songs wou spelen en met de titelsong van zijn album en tevens eerbetoon aan zijn vader ‘ Daddy Told me’ en Mean Little Woman’ voegde hij daad bij woord om daarna voor de slotsong terug het commando over te geven aan Jimi. Het publiek perste er toch nog een bisnummer uit. It’s jukebox time, zei Shawn . We’ll play what ever you want. Op verzoek werd het Jimmy Reed’s ‘Going To New York’. Halverwege de song plugde Shawn zijn gitaar uit en bleef gewoon op het podium staan kijken hoe de band het nummer verder af werkte. Ik gok op vermoeidheid want hij leek me anders wel goed gezind. Dat de man een waardige vertegenwoordiger is van de traditionele Chicago blues scene staat buiten kijf , maar dat hij al bevlogener optredens heeft gegeven dan afgelopen zaterdag, dat zal niemand ontkennen.

Setlist (onvolledig) : 1. See What You’re Doin’ To Me 2 .I’d Rather Drink Muddy Water 3. ??? 4. Bad Boy 5.Superstition 6. ??? 7. It’s Alright 8. Woke Up This Morning (My Baby’s Gone) 9. Daddy Told Me 10. Mean Little Woman 11. ??? Bis : Going To New York

Jan Van Streydonck

Foto's Clara Blanckaert 


 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 


 

Artiest info
website  
   

N9, EEKLO