THE ROOMSOUNDS @ MANUSCRIPT, OOSTENDE -31/10/16

Ook aan de kust was het afgelopen weekend prachtig lenteweer. Veel volk voor de novemberkermis van Oostende die met de nodige Halloweentoestanden wel wat sfeer bracht. Maar dat was niet de reden waarom we afgezakt waren naar de koningin der badsteden, wel een optreden van de Amerikaanse band “The Roomsounds” die hun laatste concert van hun Europese tournee in het gezellige Manuscript-café speelden

The Roomsounds zijn een jonge band die oorspronkelijk vanuit Connecticut de wereld probeerden te veroveren. Ze verhuisden naar Dallas omdat alles daar authentieker is, laten zich omgeven door de beste country en blues-spelers om het beste in henzelf boven te halen. Zanger Ryan Michael, met zijn bleke huid en lang krullend haar, staat garant voor een echte rock star look, hij schrijft alle nummers en dit als een doorwinterd songwriter. Samen met gitarist Sam Janik, bassist Red Coker en drummer Dan Malone leveren ze steeds sterke live optredens.

Hun eerste album “The Roomsounds” geproducet door Beau Bedford, is een pretentieloos album vol met pure rock and roll, Keith Richards meets Tom Petty! In maart dit jaar kwam hun tweede album “Elm St.” uit, opgenomen in de legendarische Fame Studios in Muscle Shoals, Alabama. Dit album heeft een meer power-pop geluid, catchy refreinen, sterke hooks, een album geïnspireerd door Badfinger, Big Star, Tom Petty …. .

Het optreden in het Manuscript is het zesentwintigste en laatste van hun tour door Europa waarbij vooral in Spanje en Duitsland werd gespeeld. Vooral hun concert in Bonn zal de groep bijblijven want dit werd opgenomen in het kader van de Rockpalast concert series.
Het niet al te grote Manuscript is ruim voldoende gevuld om de roots-rockers uit Texas op een warm onthaal te ontvangen, deze beginnen hun set dan ook energiek met songs als “Chasin’ a Fox”, “Bad Situation” en “Ripper”. Zanger Ryan Michael staat als frontman zeer zelfzeker op het podium en tracht met zijn blik contact te leggen met het publiek. Dat deze uitgebreide tournee vermoeiend is geweest spreekt vanzelf, toch geeft de groep voor de laatste keer alles van zichzelf, ook al is het enorm warm in de ruimte. Heel leuk om een goed op elkaar ingespeelde groep deze aanstekelijke nummers te horen spelen.

“Binnen zes uur moeten we op de luchthaven staan” but let’s rock and roll waarna “Take It All Wrong” uit de boxen galmde. Even een rustpauze met het mooie “Baby’s Got The Bluest Eyes” waarna meezingers “Lay my Head Down” en “Don’t Give Up On Me” werden gespeeld. Van glamrocker T-Rex werd zijn “20th Century Boy” gecoverd.

Het publiek vond het allemaal geweldig, zanger Michael maande de mensen aan om toch wat cd’s en t-shirts te kopen want hun overtocht naar de States moest toch ook betaald worden, of de nodige biertjes die daar bij horen.

Zonder het podium te verlaten, ze wisten niet waarheen, speelde de band nog twee nummers, met het sterke “Kinks” als afsluiter. Iedereen tevree, iedereen naar den toog inclusief zanger Ryan Michael die gewoon mee in het rijtje ging staan om een biertje te bestellen!

Intensief optreden van een band die het duidelijk wil maken, het talent heeft en er niet tegen aan kijkt om hard te werken om het doel te bereiken.

Luc Nuyts

Foto © Soche

meer Foto © Soche

 


 

 

 


 

 

 

 

 


 

Artiest info
website  
facebook  

MANUSCRIPT, OOSTENDE -31/10/16