TWIN PEAKS @ BOTANIQUE, BRUSSEL - 28/10/16

Een avond Botanique op basis van het filmpje in de aankondiging van het concertseizoen. Het clipje van deze mannen klonk zeer goed. Dus op ontdekkingstocht. Maar voor de hoofdschotel kwam was er hun vaste voorprogramma deze tour: Happyness. Een Britse groep die stevige gitaarrock brengt met veel feedback gitaren. Hun stevige sound zorgde ervoor dat de vocalen zeer vaag bleven en eigenlijk weinig bijbrachten aan de songs. Zij moeten het hebben van power, beat en ritme. Het was niet slecht, had af en toe een jaren 60 gevoel, maar er zat te weinig songs en afwisseling in om echt te boeien en naar meer te verlangen.

Dan was het tijd voor de hoofdact. De mannen uit Chicago die zich voor hun groepsnaam op de gelijknamige , legendarische TV serie baseerden brengen garagerock. Ze hebben al 3 albums uit die ze over een tijdspannen van 7 jaar opnamen. De groep bestaat uit een drummer, die precies net van op de zeedijk kwam, 3 gitaren en keys. De zang wordt door elkeen afwisselend gedaan wat zorgt voor de nodige afwisseling en samenzang. Maar de beste samenvatting van het concert zat hem in de eerste woorden van de avond: de drummer die “One-Two-Three” zei en hard meppend alsof hij Aminal uit de Muppets was, het ritme aangaf. Rechttoe, rechtaan, boordevol energie en spelplezier brachten ze hun nummers. Refererend naar garagerock, Britse punk en groepen als Stones, Ramones, Dropkick Murphys en onze Kids.

Niet alles was even goed: de zang liet bij enkele van hun zangers te wensen over, de subtiliteit en gitaarsolo’s waren wat sober. Maar nummers als “Butterfly”, Telephone”, “Making Breakfast” mogen er zeker zijn. De energie die ze op het podium ten toon spreiden zal moeilijk op plaat te vatten zijn. Daarom is dit dus een echte “live” band. Na een dik uur en 17 nummers ver sloten ze af met “Strawberry Smoothie”. In de tijd ertussen werd er druk gedanst en gesprongen in de gezellige Rotonde. Velen keerden zeer tevreden de Brusselse nacht in. Bij een volgende passage zijn die gegarandeerd terug van de partij. Klantenbinding noemt men dat in managementland. In de rock n roll taal van deze heren zou ik het “Er een lap op geven “ noemen.

(Lisael)


 

 

 


 

 

 

 

 


 

Artiest info
website  
facebook  

BOTANIQUE, BRUSSEL - 28/10/16