MY BABY @ AB, BRUSSEL - 09/10/17

“My Baby” is de groepsnaam van een Nederlands-Nieuw Zeelands trio bestaande uit broer (drums) ,zus (zang, bas, viool, gitaar) en een gitarist. Ze kwamen hun album “Prehistoric Rythmn” voorstellen en promoten. Onder de arm hebben ze ook al “Loves Voodoo” , “Shamanaid” en “Remedy II”. Ze zijn al enkele jaren actief en hebben vooral een sterke live reputatie opgebouwd? Ze speelden via voorprogramma’s voor oa Seasick Steve tot op enkele gerenomeerde openluchtfestivals (o.a..Pinkpop). Serieuze adelbrieven leek me.

Het leek me de moeite om dit eens live uit te testen want een hype kan wel eens opgeklopt zijn. Net op tijd in de AB Club geraakt (werkverplichtingen) om gitarist Daniel Johnston op de drumtonen van Joost Van Dijck de intro te doen waarbij Cato het podium opkomt met zwoele kronkelende bewegingen. Ze neemt haar viool en ze starten “Love Dance” waarbij ze een hels ritme ontwikkelen die de hele club al lichtjes in beweging zet. Het heeft iets Japans doordat de zang niet echt goed uit de speakers kwam. Zonder enige pauze stoomden ze door met “Remedy”. Hierdoor werden de laatste stijfharken aan het bewegen gezet. In de meeste nummers werken ze enkele ritme- en tempowijzigingen in. Ze geven zich helemaal en blijken live veel pakkender te zijn dan op plaat. Een beetje zoals onze nationale Arsenal hun reputatie maakten.

Hun muziek heeft dikwijls een beat die ze zo brengen dat die als een volleerd hypnotiseur je helemaal in trance brengt en je totaal opgaat in de muziek. Op die manier krijg je het gevoel dat techno muziek oproept alleen gebruiken ze de blues als basis. Passeerden de revue “Moon Shower” en “Cosmic Radio” die funk als hoofdingrediënt hadden. Maar in de tweede helft van de set gaven ze de mokerslag en veranderde de AB Club in een danstempel. Hiervoor haalden ze “Sunflower Sultra” boven gevolgd door hun klassieker “Make A Hunderd” dat ideaal is om het publiek te mennen wat Cato als een volleerde entertainer ook deed. In deze song blonk de slide gitaar uit om de juiste kleur te geven. Afsluiter was “Seeing Red” dat duidelijk schatplichtig is aan de John Lee Hooker beat en na enkele keren uitgedoofd en herstart te zijn iedereen tot in het zweet liet dansen. Dat er een bis zou volgen was overduidelijk. Het werd een op een “Jungle Beat” geschoeid nummer. Ze waren zichtbaar blij met de oververdiende respons en applaus van het publiek.

Ja ze hebben hun reputatie niet gestolen. Dit is een soort van muziek die je live moet horen om hem te kunnen smaken. Heel de set door werd er soepel en vlot op elkaar ingespeeld, hielden ze de vaart er in. Zeker door slechts op enkele momenten een korte aankondiging of bevinding. Ik, toch wel geen techno liefhebber en al zeker geen danser, was helemaal weg en bezweet van het dansen. Op zich al straffe kost als iemand daar in slaagt. En nog meer dat ze het doen met echte muziek te spelen. Ik begin vanaf nu een lobby actie opdat ze de eerste echte live band worden op Tomorrowland. Ik verwacht in elk geval dat ze deze zomer nog meer grote podia gaan betreden. Of om hun beter tot hun recht te laten komen in de tenten van Werchter, Pukkelpop en andere. En uiteraard Tomorrowland :-)

Lisael

Foto © Michel Preumont en Concert Monkey

 


 

Artiest info
website  
facebook  

AB, BRUSSEL

09/10/17