G-LOVE (SOLO) @ DE ROMA, ANTWERPEN - 08/10/18

Garrett Drew Dutton alias G-Love maakte eind jaren ’90 furore als frontman van de excentrieke band G-Love & Special Sauce. Zijn aanstekelijke mix van blues en old school hiphop sprak velen aan. Een nieuwe frisse wind waaide er destijds door de (blues)muziekscène. Nummers als ‘My Baby Got Sauce’ en ‘Cold Beverages’ staan in het collectieve muziekgeheugen gegrift. In 1999 verschijnt ‘Philadelphonic’, zijn populairste album, waarop de samenwerking met de Hawaïaanse singer/songwriter Jack Johnson te horen is. G-Love en Jack ontmoetten elkaar tijdens het surfen en werden vrienden en collega’s en toerden meermaals.

Hier in de contreien werd lange tijd stil rond G-Love doch is hij steeds blijven toeren en albums uitbrengen. Zo bracht hij in 2017 nog een Kerstalbum uit op Johnsons label Brushfire. Vanavond staat G-Love dus solo in een gezellig gevulde Roma. Enkel gewapend met een paar semi-akoestische gitaren en een legertje smoelschuiven. We krijgen een ontspannen muzikant die de tijd neemt om zijn publiek beter te leren kennen en hen met (soms) grappige bindteksten te betrekken in zijn show. De man is een story-teller pur sang. Zijn typische rap/zangstijl is vrijwel uniek en de mix met de doorleefde rudimentaire blues/rootsmuziek die hij uit zijn instrumenten tovert, doen de rest. Hij krijgt iedereen op zijn hand.

We krijgen een mooi verdeelde set waarin G-Love ons zowel eigen werk, Special Sauce nummers en zelfs een opmerkelijke cover van Canned Heat serveert. ‘Soul B Que’ het openingsnummer loopt mooi over in het van Special Sauce bekende ‘Blues Music’ en daarmee is meteen de toon gezet. Want G-Love beschouwt zichzelf als een bluesman. Iemand die in de voetsporen van de grote pioniers van destijds de traditie verderzet en zo zijn verhalen aan de man brengt in zijn eigen unieke stijl. Een moderne troubadour als het ware. Zijn stem klinkt warm en toegankelijk en ook zijn voortreffelijk gitaarspel en dito mondharmonicageluid dragen ertoe bij dat we hier een mooie muzikale avond beleven. Naar het einde toe doet hij zelfs een ‘special request’-ronde en mogen de toeschouwers hem roepen welke nummers ze willen horen. ‘Booty Call’ komt zo als eerste aan de beurt. Gevolgd door natuurlijk zijn onvermijdelijke successen als ‘Kiss And Tell’ en ‘Cold Beverages’. In die finale duikt er een extra muzikant op. Sven Bollen, bekend van de Turnhoutse Slipmates, mag zijn smoelschuifkunsten komen ten gehore brengen en gaat een fel gesmaakt mondharmonica-duel aan met zijn partner-in-crime. In de onvermijdelijke bisronde krijgen we natuurlijk zijn allergrootste hit ‘Baby’s Got Sauce’ en het gemeende ‘I Love You’.

G-Love kwam, zag en won de harten van zijn talrijk opgekomen publiek. Hij vertelde ons ook dat het volgend jaar, 2019, 25 jaren geleden zal zijn dat hun eerste album ‘G Love & Special Sauce’ uitkwam en dat dit naar alle waarschijnlijkheid gevierd zal worden met een tour met de band. Een mooi vooruitzicht waar ik nu al reikhalzend naar uitkijk. Hopelijk maakt G-Love zijn belofte waar!

Deze quote van G-Love is er eentje van goudwaarde!:

The music is the one thing in your life that is never going to lie to you. If you give it a lot of love, nurture it and talk to it, it talks back to you. If you ignore it and turn your back on it, then it turns its back on you. That’s the one thing you got that no one can ever take away from you, your music!

Wim Huybrechts

Setlist: Soul B Que/Blues Music/Shooting Hoops/Fatman/Still Hangin’ Around/Sunshine/Going Up The Country/Rainbow/Drinkin’ Wine/Juice/This Ain’t Living/Kiss And Tell/Steppin’ Stones/Booty Call/Cold Beverages/I Love You/Baby’s Got Sauce
Wim ‘Huibbe’ Huybrechts

Foto's en fotoalbum © JiVe

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Artiest info
website  
facebook  

DE ROMA, ANTWERPEN