GALINE & KIDS IN THE WAITING ROOM @ HANDELSBEURS, GENT – 12/10/19
 
Artiest info
Galine  
Kids In The Waiting Room  

HANDELSBEURS, GENT

 

Jan Van StreydonckDe Gentse Handelsbeurs was afgelopen zaterdag het decor voor het concert twee jonge beloftevolle bands uit de alternatieve Gentse pop & rock scene. Galine, de band rond de Nederlands Belgische songschrijfster Galine Diana Kuyvenhoven mocht de spits af bijten. De setlist bestond vooral uit de songs van de twee ep’s, ‘Fabulae’ (2018) en ‘Glo’ (2019) die de band reeds op de wereld los liet, aangevuld met wat nieuw materiaal en de Kate Bush cover ‘Running Up That Hill’, die een mooie naakte en van alle franjes ontdane versie mee kreeg. Op het podium kreeg Galine het mooie gezelschap van violiste Esther Coorevits (Noémie Wolfs), Sven Sabbe (Uncle Wellington) op bas &synth, Wouter Vandersijppe (I Will I Swear) op drums, en Thomas Van Caeneghem op gitaar & synth. Zelf wisselt ze ,naast haar alomtegenwoordige en prachtige vocals natuurlijk, het toetsenwerk af met de gitaar. Ze ging meteen zeer soulful van start met ‘Gravity’, niet de ijzersterke John Mayer song maar een eigen compositie. De mooie samenzang met Esther tijdens ‘Lay Me Down’ kon op veel bijval rekenen. ‘Oh Love’ was Lana Del Ray met een ferme beat onder. Zelf beweert Galine beinvloed te zijn door oa. Jessie Ware maar ‘Paper Moon’ kon net zo goed een Adéle song zijn geweest. ‘Riverflower’ kreeg live een stevige versie mee en ‘Going North’ was eveneens een prachtige song. Mooie songs en een prachtige stem, ja het was leuk toeven in het universum van Galine.

Het was diezelfde Thomas Van Caeneghem, even daarvoor nog op het podium met Galine, die even later zijn eigen project ‘Kids In The Waiting Room’ en de gelijknamige ep mocht voor stellen aan het Gentse publiek. Thomas is een duivel doet al. Naast docent Woord, theatermaker (Lieden Op zee), acteur op de scene & tv (Loslopend Wild, Familie, Witse,Vermist…) heeft hij nu ook een muzikaal ei die hij persé kwijt wil en de vrij goed gevulde zaal van de Handelsbeurs was daar de ideale plaats voor. Ging opener ‘Parts’ door een minder goeie klankbalans en een toch wel ietwat nerveuze Thomas nog wat de mist in , kreeg het bijna parlando en door de bewust krakende micro gebrachte ‘Lucky Day’ een zeer sfeervolle uitvoering mee. De visuals op de achtergrond ademden de sfeer van de laat vijftiger, begin zestiger jaren van de vorige eeuw, en dat contrasteerde mooi met de met electronische elementen geinjecteerde indierock. De 5 -koppige band met een duidelijke hoofdrol voor Jonas Desmet op keys, verlieten voor ‘All Over’ en ‘City Song’ het podium en Thomas kreeg het gezelschap van 2 strijkers ( viool & cello) en Galine voor de backing vocals. Vanaf dat moment viel alles in een goeie plooi, en de daaropvolgende songs ‘Smile’ en ‘Open House’ kregen een stevige uitvoering mee. Bij ‘Basement’ kwam Thomas pas goed onder stoom en met ‘Pressure’ kwam er een einde aan de kennismaking met deze gloednieuwe band.

Een avond , twee leuke bands aan het begin van een hopelijk mooie en lange carriére, wie weet zeggen we binnen afzienbare tijd.. wij waren er bij, die avond in De Handelsbeurs !

Jan Van Streydonck

Setlist Galine :
1. Gravity 2. Lay Me Down 3. Oh Love 4. Run 5. Riverflower 6. Gone 7. Going North 8. Running Up That Hill (Kate Bush) 9. Paper Moon 10. Endless

Setlist Kids In The Waiting Room :
1. Parts 2. Lucky day 3. Bygones 4. Bedsheet Island 5. Little Dreams 6. All Over 7. City Song 8. Smile (destr.) 9. Open House 10. Basement 11. Pressure