TINY RUINS @ BOTANIQUE, BRUSSEL - 11/10/19

Tiny Ruins is het project van de Nieuw Zeelandse Hollie Fullbrook. Ze is een singer songwriter die met haar band al aan drie EP’s en een derde album toe is. Het opmerkelijke aan deze nieuwe worp “Olympic Girls” is dat die in twee versies beschikbaar is. Een met de band en een waarin ze alles solo speelt. Het was dan ook in die hoedanigheid dat ze in de Witloof Bar de plaat kwam voorstellen.


Alleen op het podium bracht ze zichzelf begeleidend op akoestische gitaar de nummers. Haar grote troef is haar mooie zangstem. Ze schrijft verhalende nummers over de dingen die rond haar en in haar eigen leven plaatshebben. In de karig verlichte Witloof bar zorgde dit voor een intieme sfeer. “Dream Wave” was zo’n intimistisch nummer. Het daaropvolgende nummer “Me At The Museum, You In The Wintergarden” was een song uit haar debuutplaat die verwees naar een job die ze ooit had in een “Botanische “tuin. Naarmate het concert vorderde zakte de spanning en sfeer wat weg. Dit kwam niet door nummers als “My Love Leda” of “School Of Design” maar doordat deze nummers qua sfeer, ritme en zang nogal gelijkaardig waren en wat onderling inwisselbaar. Ik heb in mijn boekje nog genoteerd dat “How Much” met de in te beelden bassolo knap was. Titelnummer “Olympic Girls” klonk goed maar zou ik eens met de band willen horen.

Ze speelde ook enkele verzoekjes uit de zaal. Zo twijfelde ze wat om het gevraagde “Priest With Ballons” te spelen, wegens niet zo goed de tekst meer te kennen. Maar net dit verhaal uit de krant over een priester die van een klif sprong met een aantal heliumballonnen was het beste nummer van de set. Sterk gezongen. Net als “Bird in The Thyme” waarbij ze me wat aan Jennifer Warnes deed denken. Ze sloot af met een op muziek gezet gedicht van Yates.

Ik zou deze sympathieke dame wel eens willen zien met band. Ik denk dat de afwisseling, inkleuring en hopelijk ook enkele intiemere nummers voor een topconcert kan zorgen. Nu was het verdienstelijk, sympathiek en aandoenlijk. Wat natuurlijk ook positief is.

Lisael

Foto's © Yvo Zels


 

 

 


 

Artiest info
Website  
Facebook  

BOTANIQUE, BRUSSEL