LEFFINGELEUREN 2016 @ LEFFINGE - 10/09/16

We zijn dag 2 in de kapel voor “ID!OTS”, al twee platen lang de snoeiharde West-Vlaamse rock’n roll band rond frontman Luc Dufourmont. Met zijn vervaarlijk ogende kop, ook bekend als Roste Luc, de leider van de ‘Bende van de Roste’ uit de succesreeks Bevergem. Live bleek dit vooral op zijn charismatische frontman terende zootje ongeregeld inderdaad het – ahum – Westvlaamse antwoord op MC5, Stooges en hoorden wij ook echo’s van de Kids in hun sound, niet wars van enige onderbroekenhumor of zelfrelativering. Uitschieters waren de singels “BacKK” en “Mosquito”.

Daarna namen we in het café nog een snuif van de Brusselse MARC MELIA zijn atmosferische soundscapes die naar electronoise en David Sylvian roken. Op weg naar de kapel werden we getrakteerd op de laidback bluesreggaefolk van lokale helden annex het duo SEAGULLS dat de harten van reeds aangeschoten geitenwollen sokken brotha’s&sista’s verwarmde op deels zelfgemaakte instrumenten, waaronder zowaar een fluitketel ! Ongetwijfeld charmant voor de aanwezige vriendenclub uit thuishaven Oudenburg maar toch iets té gezapig voor ondergetekende …

We zetten het op een kamelendraf naar de kapel voor de heren van IMARHAN. Hun opgemerkte passage stond geheel in het teken van een stevige portie desert- en touaregblues à la Tinariwen met alle typische ingrediënten in een hypnotische cocktail van traditionele instrumenten. Bij dit soort muziek gaat het vooral om de sfeer en werden er ettelijke kamelenbulten leeggetapt aan de toog want zoals bleek waren de olijke Westvlamingen niet vies van een portie woestijnblues overgoten met enkele hectoliters gerstenat. Het vormde alleszins een perfecte soundtrack bij de tropische hitte in de tent.

KAPITAN KORSAKOV

Dan weer op naar de zaal, waar de gore guitigaards van KAPITAN KORSAKOV ons opwachtten met hun overstuurde noise. De ‘andere’ band van Raketkanon frontman Pieter-Paul Devos deed de meters meteen in het rood slaan en er werd zowaar gecrowdsurfd in de zaal. De zanger bleek ook uit te monden in allerhande frenetieke imitaties van een gekeeld varken maar veel meer dan dat en een overschot aan prettige gestoordheid had het combo ook niet om het lijf. Alsof men nog niet voldoende over de auditieve pijngrens was gegaan, had de programmatie hierna ook nog de stonerrock in petto van het Zweedse TRUCKFIGHTERS, hetgeen de balans ons inzien iets té nadrukkelijk naar de zware metalen van Graspop deed overhellen ;-(  Morgen meer variatie ?

Steven Kauffmann

Foto © Karen Vandenberghe

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

Artiest info
website  
facebook  

LEFFINGE - 10/09/16

 

KAPITAN KORSAKOV