THE WATCHMAN @ CAFÉ WILHELMINA EINDHOVEN - 01/09/16

Vorige donderdag beleefden we een fijn avondje roots en -bluesmuziek in Eindhoven, met de voorstelling van de nieuwe cd Dorset Moon van The Watchman.  Deze band wordt gevormd door Ad Van Meurs, zoon Dylan, Ankie Keultjes, Frank Strokap en Eric van de Lest.  Dorset Moon is door de muziekpers zeerpositief ontvangen en wordt nu al Ad’s beste plaat ooit genoemd!

Er werd dus vooral een selectie uit deze plaat gebracht.  Mooie, rustige nummers als Time To TravelSprinkles And Milk, Wheels Of Life en het titelnummer Dorset Moon (VIDEO)alleneerder melancholisch en bespiegelend qua sfeer.  To Be Loved By You, prachtig gezongen door Ankie, was al een wat ouder nummer dat live heel goed paste tussen de Dorset Moon songs.  Dylan Van Meurs zong een sterke versie van Brand New Companion van Townes Van Zandt en hij deed dat uitstekend (VIDEO).  Can The Watchman play the blues? De vraag stellen is ze beantwoorden. Townes Van Zandt denkt alvast van wel.  De eerste set werd beëindigd met Easy Riders Van De Peel, een humoristisch en nostalgisch nummer en bijna een hit in Eindhoven & omstreken...   Ad haalde hier wat jeugdherinneringen op, over hoe indertijd zowat iedereen met een brommer reed, en hoe de 'gemotoriseerde bende' langzaam aan uit elkaar viel door het opgroeien en ouder worden.

Na de pauze was het tijd om te 'bluesen', zoals Ad het uitdrukte.  Daarvoor werd de band aangevuld met gitarist Koos Cornelissen en en toetsenman Niek van de Klundert.  Een straffe versie van 24 Hours van Eddy Boyd, krakers als Help me en Hideway, het ging er allemaak in als zoete koek bij het publiek.  Tijdens dat laatstgenoemde nummer liet gitarist Koos met zijn snijdende en gierende Les Paul ons zelfs even Clapton vergeten.   Ook  Ad en Dylan blonken beurtelings uit op gitaar met solo's en fijne fingerpicking.   Met Leave Me Blue kregen we nog een al wat ouder (maar heel goed) Watchman nummer te horen en ook songs als Love Me Baby (Circle Around The Sun) en If The River Was Whiskey (VIDEO) hielden de sfeer in het gezellige muziekcafé Wilhelmina er helemaal in.

Pianist Niek zorgde af en toe voor wat New Orleans swing à la Dr. John & co.  Ook speelde de 'killer van Eindhoven' een vlammende versie van Whole Lotta Shakin' Goin On (Jerry Lee Lewis), gevolgd door Johnny B. Goode, met eerst een solo op piano, die daarna op gitaar werd verdergezet.

Ferm concert dus, zowel de Dorset Moon set als het blues-gedeelte.  The Watchman staat er, meer dan ooit.  Gaat dat zien, ergens ten (Hol)lande...

Marc Vos

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


 

Artiest info
website  
facebook  

CAFÉ WILHELMINA EINDHOVEN - 01/09/16

recensie