ROB MO & WILLIE J. LAWS @ LISTWAAR, OUD-HEVERLEE - 20/09/18

Willie J. Laws nog eens een keertje in België: dat wilden wij niet missen. In juni 2016 zagen wij hem in de Brusselse jazzclub Sounds en deze bluesman had ons toen weggeblazen. Op donderdag 20 september reden wij naar Listwaar te Oud-Heverlee om hem terug te zien. Deze keer niet met zijn eigen band, maar met de band van Italiaan Roberto Morbioli. Roberto behoeft bij het meeste bluespubliek geen introductie. Zijn band Morblus is één van de vaandeldragers van de Italiaanse blues en hij treedt vaak op in onze contreien, soms met eigen band en vaak als begeleider van Guitar Shorty of Justina Lee Brown.

Dit optreden maakt deel uit van The Texas Italian Guitar Battle tour, waarbij de heren gedurende 2 weken dagelijks optreden, met slechts één halte in België. Willie J Laws‘ bijnaam is ‘The Last Prophet of The Funky Texas Blues’ en verklaart hoe wij zijn sound kunnen beschrijven: typische texasgitaarsound overgoten met een funky sausje. De 56 jarige muzikant heeft al vele watertjes doorzwommen. Hij groeide op in Texas, woonde in Southern California, New Orleans en de laatste jaren verblijft hij in Massachusetts. Hij trad eerst op onder de naam Willie Jaye, speelde in de band van Philip Walker en zat in de band van de Grammy winnende tex-mex band Los Texmaniacs.

Rond 20u45 betreedt het viertal het podium en opent Willie met zijn autobiografische ‘Last Prophet Of The Funky Texas Blues’. Beide frontheren, Willie en Roberto, wisselden beurtelings de vocalen. Roberto overtuigt op gitaar, zeker in het prachtige slowbluesnummer ‘Ain’t Nobody Business’ en slidende ‘Down In Mississippi’, maar vocaal moet hij toch zijn meerdere herkennen in de soul gevoicede stem van Willie. De show was aangekondigd als battle, maar buiten ‘Emotional Mess’ waarin een gitaarduel zat, ging het er zeer vriendschappelijk aan toe en lieten de gitaristen elkaar beurtelings in de spotlights schijnen.

Willie heeft zijn gloednieuwe album ‘Black Maria’ te promoten, dus hij speelt vooral nummers van deze schijf. Van het nieuwe werk zijn het funky ‘Snooky Jump’ en de ode aan zijn muzikale inspirator Philip Walker ‘Hello My Darling’ de prijsbeesten. Maar niets kon tegen het kippenvel dat Willie veroorzaakte tijdens Little Milton’s ‘I’m At The End Of My Rainbow’. Wat een prachtig nummer was dit en uitstekend vertolkt door Willie. Hij kwam zelfs zonder micro in het publiek zingen. Uiteindelijk werden wij op ruim 2 uur live muziek getrakteerd, vakkundig gebracht door uitstekende muzikanten in een gezellig kader.

Willie J Laws is om onbekende reden nog geen gevestigde waarde in Europa, maar spelen met een gereputeerde band als Morblus zal zeker deuren openen in de nabije toekomst. Eerst volgende concert in het evenementencafé Listwaar is op donderdag 18 oktober. Dan komt Chastity Brown langs, ook een concert dat we warm kunnen aanbevelen.

Kris Vermeulen

meer foto's

Bezetting:
Willie J Laws: gitaar & zang
Roberto Morbioli: gitaar & zang
Stefano Dallaporta: bas
Sergio Ratti: drums

Setlist: Last Prophet Of The Funky Texas Blues / Long Way From Home / Hello My Darling / Emotional Mess / Standing In The Rain / Got My Mojo Workin’ / I’m At The End Of My Rainbow / Jump For Joy / Good Blood After Bad / Down To Mississippi / Devil In My Baby’s Eyes / Snooky Jump / Ain’t Nobody’s Business / Supernatural Thing

 

 

meer video's :  Got My Mojo Workin’ - I’m At The End Of My Rainbow - God Blood After Bad - Down in Mississippi - Devil In My Baby’s Eyes - Ain’t Nobody’s Business - Supernatural Thing

 

 
 

Artiest info
ROB MO  

WILLIE J. LAWS

 

LISTWAAR, OUD-HEVERLEE - 20/09/18