SIMO @ AB, BRUSSEL - 29/09/17

Simo is een bluesrock trio uit Nashville dat de laatste weken enorm gehyped wordt met hun nieuwe plaat “Rise And Shine”. De nieuwe plaat is hun tweede en ontstond tijdens het toeren met hun eerste plaat “Let Love Show Us The Way” onder de arm. Geboren in hotelkamers aldus.

De AB Club was helemaal niet volgelopen voor deze act, ondanks de positieve recensies van hun plaat. Het trio bestaande uit gitarist JD Simo, partner in crime en drummer Adam Abrashoff en bassist Elad Shapiro betraden het podium van de AB Club op de tonen van Curtis Mayfield zijn “Superfly”.

Vanaf het eerste nummer gooide het trio er veel power tegenaan. Muzikaal zijn ze echt een geoliede machine die goed op elkaar ingespeeld is. Centraal in de nummers staat natuurlijk het gitaarspel van zanger /gitarist JD Simo. Maar het grote minpunt die avond in de AB was de zang. Eerst zat die in de mix zo onder gespoeld onder de instrumenten dat deze bijna niet te horen was, maar het einde toe bleek pas dat die stem te zwak was om de songs te dragen. Maar de zang en de tekst zijn van ondergeschikt belang. Het gaat er om rechttoe rechtaan muziek met vele gitaarsolo’s en meestal lang uitgesponnen. Het merendeel van de nummers duurden tussen de 8 en 10 minuten. Namen die opduiken zijn uiteraard ZZ Top maar ook jambands als Gov’t Mule en Tedeschi - Trucks Band. De effecten werden niet geschuwd met slide, wah wah, reverb en echo om de solo’s iets extra te geven. Hierdoor werd het concert gered van de verveling en eentonigheid die bij vele bluesrock bands na enkele nummers opduikt. Nummers als “The Climb”, “Medidation”, “Return”, “People Say”, “Don’t Waste Time “ en het mooie “I Want Love” passeerden de revue. Ze speelden funky blues, bluesrock, Jimi Hendrix intro’s, Jungle beats, Prince achtige solo’s (met incluis hoge falsetto stem), headbang fragmenten en zelf een akoestische, pure gospelsong.

Op het einde van het concert was het opgekomen publiek voldaan met de avond die ze kregen. Je merkt dat de vele jaren als sessiemuzikant de frontman de kans gegeven hebben om zich een resem aan stijlen en trucs eigen te maken en zo voor een afwisselende gitaaravond te zorgen samen met zijn 2 kompanen. Een heuse prestatie en daardoor viel de balans van dit concert zeker positief uit.

Lisael

Foto © Yvo Zels

 


 

Artiest info
website  
facebook  

AB, BRUSSEL

29/09/17