HANNAH COHEN @ BOTANIQUE, BRUSSEL - 06/09/2019

Hannah Cohen kwam in de huiselijke Witloof Bar haar nieuwe cd “Welcome Home” voorstellen. Haar vorige plaat dateerde van vier jaar geleden. Op deze nieuwe plaat voegde ze electro toe aan haar fragile folk pop liedjes. Met band was ze in de Witlof Bar. In haar band op gitaar haar echtgenoot, een geweldige bassist (zo zou blijken) en een strak drummende kerel maakte het quartet volledig. Hannah zelf speelde vooral de akoestische gitaar.


 

Voor de gelegenheid had het ex model (ja voor het oog was het ook de moeite) zich helemaal in het roze gezet. Bij het eerste nummer: “Get In Line” moest de juiste geluidsbalans nog gezocht worden. Toch was dit melodieuze nummer op een bedje van beats de eerste aanzet tot mee bewegen. Maar op haar sterkst is ze als ze met haar kristallen stem (denk aan Julee Cruise van Twin Peaks muziek) het publiek in een lichte trance brengt. “Dissolving” en “All I Wanted” waren zo’n nummers. Nog trager werd “New Song” een slaapliedje. Daarnaast is ze in de ritmische nummers op haar best. Ze zingt dan iets steviger en doet denken aan bvb Aimee Mann. “Carolina” was zo’n nummer met een knappe slidesolo.

In het bijna solo gebrachte “Motion Pictures” kwam haar stem het goed tot haar recht. De uitsmijters “This Is Your Life” (een ritmisch nummer met knap werk van de band) en “Return Room” dat zweverig afsloot lieten ons voldaan achter. Het was een kort concert (goede 45 min) maar het gaf een goed beeld van Hannah en haar muziek die heel afwisselend is. Ze oogt wat onzeker op het podium en was niet echt vlot spraakzaam in de interactie met het publiek. Maar net daarom is de setting van zo’n huiskamerachtige Witlof Bar ideaal om haar muziek te savoureren.

Lisael

Foto's © Yvo Zels


 

 

 


 

Artiest info
website  
facebook  

BOTANIQUE, BRUSSEL