-->


Foto's en video's voorbije concerten

OLD SALT (USA / EU)
Americana band met invloeden uit New Orleans,
de Appalachia Mountains en Europese folk.
maandag 21 februari 2022

Als je een band al internationaal zou willen noemen, dan kan je er niet omheen dat de formatie ‘Old Salt’ een internationaal gezelschap is met bandleden uit België, Frankrijk, Zweden, Schotland en de Verenigde Staten. De uit New York afkomstige leadzanger en banjo- en vioolspeler Dan Wall, zangeres en violiste Lotte Remmen, haar echtgenoot zanger-gitarist Johannes Wannyn, violist Anton Teljebäck, contrabassiste Lara Rosseel, percussionist en bodhrán-speler David Barfoot en cellist Toby Kuhn vormen ‘Old Salt’ sinds de opstart van hun muzikale project in 2013 tijdens een folkfestival in Slovenië. Sinds 2017 treedt de band op als kwartet en als septet. Vanaf 2021 speelt de band nog uitsluitend als kwartet.

Dit vanuit Gent opererende muziekcollectief brengt traditionele folk, bluegrass en Americana-muziek en ze deden dat voor het eerst in 2016 op hun toen verschenen debuutalbum “Up River Overseas” dat in Zweden werd opgenomen. Drie jaar na die release verschijnt hun tweede album “Commons” (recensie - 2019) met 11 nummers, allen geïnspireerd op wat de verschillende bandleden met hun uiteenlopende roots en hun grote culturele diversiteit als hun gemeenschappelijke eigenschappen en kenmerken beschouwen. Het nummer “Cherokee Trail” werd van tekst en muziek voorzien door Dan Wall, en kan je HIER beluisteren. Na dit album brengt Old Salt nu een EP uit die de live energie beter weerspiegelt.

Voor hun nieuwe EP “Live In Room 13” die gepland staat op 11 februari 2022 zijn Dan Wall en zijn vrienden van Old Salt wederom heel diep gaan grasduinen in de geschiedenis van de verhalende folkmuziek om deze vijf songs voor dit album te selecteren, maar dat het voor 100% de moeite loont kunt u zelf beluisteren op deze knappe EP waarvan u HIER de recensie kunt lezen. Als u deze knap georkestreerde songs en zoveel meer door deze band live wil horen spelen, dan krijgt u daartoe de gelegenheid op maandag 21 februari, want dan zijn ze hier tegast in onze living room en verwelkomen we voor deze meeslepende en virtuoze live performance:
Dan Wall (USA): Lead Vocals – Banjo – Violin – Blues Harp
Lotte Remmen (Belgie): Violin – Vocals
Tomás Peralta (Chile): Double Bass
Johannes Wannyn (Belgie: Guitar – Vocals

Er is telkens plaats voor maximum 40 toeschouwers. Uw plaats reserveren is dus noodzakelijk !
Mail gewoon even: je naam, en de naam van het concert: concerts@rootstime.be

Toegang Gratis - Vrije Gift voor de artiest

KATHLEEN VANDENHOUDT & BRUNO DENECKERE
Singer-songwriters, Americana, Blues
zaterdag 19 maart 2022

Met het hart op de juiste plaats en het brevet van oerdegelijke live artiesten banen deze 2 kleppers zich een muzikaal parcours gewapend met een paar straffe stembanden, een naar hun eigen hand gezet instrument en de nodige dosis zelfrelativering. Wat startte als sporadisch eens het podium delen is ondertussen uitgegroeid tot een sterke set met veel liefde voor elkaars krachtige pen. Ook het samen schrijven werpt zijn vruchten af.

De muzikale loopbaan van Kathleen Vandenhoudt staat vol namen van bekende collega's.Maar haar carrière is zoveel meer dan name dropping, gewoon om aan te tonen hoe belangrijk een artiest wel eens zou kunnen zijn. Nee, bij Kathleen is dat de verdienste van talent en jarenlange inzet. Respect dwing je nu eenmaal af. Het start allemaal in 1989. Kathleen wint op de toenmalige BRT Fan Club en op de Baccara-beker kaapt ze de Sabamprijs, de Publieksprijs én de Persprijs weg. Vanaf dan gaat de muzikale bal fel aan het rollen. Ze is gepokt en gemazeld door het vak, gestut door een onstuimige persoonlijkheid en bezit daarenboven een uniek stemgeluid. Dit talentenpakket mondt uit in de samenwerking met de grootste namen uit muziekland. Onder andere Roland, Kommilfoo, Arno, The Electric Kings, Guido Belcanto, Bruno De Neckere, Guy Swinnen, Rick De Leeuw, Bulsjivism en de Laatste Showband konden al rekenen op haar medewerking. Kathleen zong door de jaren heen ook in verscheidene groepen als About Queens of the Blues en Blue Angels, maar de meeste muziekliefhebbers zullen haar momenteel best kennen van het duo Billy & Bloomfish, theater Sputnik en The Infamous Roots Rielemans Familiy Orchestra. Kathleen Vandenhoudt vergelijken met andere zangeressen hoeft niet, zij is vooral haar unieke zelf.

Bruno Deneckere is lange tijd een van de best bewaarde geheimen gebleven in het Vlaamse muzieklandschap. Hij begon echter reeds in 1986 als frontman van de Pink Flowers en maakte in de loop der jaren enkele wondermooie CD’s. Bruno’s stem sleept langs de keien en huilt en kermt wondermooi. Die stem, gecombineerd met die virtuositeit op gitaar zijn een zelden geziene combinatie in Belgenland en voor mijn part ver daarbuiten. Deneckere speelde samen met Lieven Tavernier en Marjan Debaene, werkt regelmatig samen met Nils De Caster en is ook samen met Kathleen bandlid van het magistrale The Infamous Roots Rielemans Family Orchestra. Over zijn stem is iedereen het eens: zo is er maar één! Samen zijn het troubadours van het hart en de ziel, gewapend met een paar goede stembanden, een sterke pen en een naar hun eigen hand gezet instrument. Ze banen zich een muzikaal bestaan ver weg van kapsones en compromissen met een goede dosis zelfrelativering en troostende humor. Bruno en Kathleen hebben het brevet van OER-degelijke live artiest allang op zak dus niet twijfelen en komen genieten want dit wordt gegarandeerd een avond puur verwennerij. Dit duo gaat gewoon in onze Living Room voor een concert vol akoestische Americana, Country en Roots & Blues zorgen dat denkelijk nog lang gaat nazinderen.

Er is telkens plaats voor maximum 40 toeschouwers. Uw plaats reserveren is dus noodzakelijk !
Mail gewoon even: je naam, en de naam van het concert: concerts@rootstime.be

Toegang Gratis - Vrije Gift voor de artiest

SHOVELIN STONE
Indiefolk-bluegrass-roots music!
donderdag 21 april 2022

Met wortels in de Colorado Rocky Mountains en een geluid dat uit de grond komt van Texas, is de muziek van Shovelin Stone bijna net zo uniek als de vriendschap waar het uit voortkomt. Een gedeelde passie voor old-time bluegrass is wat Makenzie Willox en Zak Thrall samen bracht, maar het is de onwetende vreugde voor het moment en de obsessie voor de complicaties die het leven met zich meebrengt die het duo vooruit blijft stuwen. Met hartverwarmende teksten en een unieke muzikale compositie zal het indiefolk geluid dat uit deze twee voortkomt het publiek niet alleen aan het denken zetten, maar op hun voeten.

Met de toevoeging van de multi-getalenteerde bassist, cellist en mandolinespeler Russick Smith, en rockdrummer Brett Throgmorton, maakt Shovelin Stone zich op om hun tweede album uit te brengen, opgenomen diep in de Appalachian Mountains met Grammy winnende producer Chance McCoy van de Old Crow Medicine Show. Met liedjes over verlangen, liefde, en de honger om gehoord te worden in deze grote wereld, is het moeilijk om niet mee te gaan met deze vier op hun zoektocht naar succes. De weg is kronkelig, maar één ding is zeker: met Shovelin Stone aan het stuur wordt het een wilde rit.

De unieke karaktermix van de groep boeit op het podium en verbindt met publiek van alle leeftijden. Beïnvloed door traditionele old time Bluegrass en Folk, brengt Shovelin Stone zijn eigen versie van hun Colorado Americana. Vrolijke en sterke ritmes vermengd met stevige zangstemmen en akoestische breaks zorgen voor een helder en krachtig geluid.

Er is telkens plaats voor maximum 40 toeschouwers. Uw plaats reserveren is dus noodzakelijk !
Mail gewoon even: je naam, en de naam van het concert: concerts@rootstime.be

Toegang Gratis - Vrije Gift voor de artiest

 

HYMN FOR HER
Hillbilly Blues Rock
donderdag 16 juni 2022

Lucy Tight & Wayne Waxing zijn een koppel en vormen samen Hymn for Her. Dit koppel trekt doorheen de Verenigde Staten en treden overal op waar hun mobilhome kan staan. Het is niet zomaar een mobilhome, maar een authentieke "Bambi Airstream", een model uit de jaren '60, rond en zilverkleurig. De caravan is niet alleen hun woonplaats, maar ook hun opnamestudio. Lucy en Wayne zijn dan ook te omschrijven als de ideale moderne hippies. Afgelopen jaren is het voor het duo heel druk bezig geweest met tournees door hun eigen thuisland, maar ook in het buitenland waaronder zelfs België, waar ze dan hun sappige countryblues speelden, maar steeds met een dosis desert rock en psychedelia, waardoor ze in de pers werden omschreven als "Hell’s Angels meets the Amish" en "Hillbillies with electronics opening Pandora’s Box".

De vorige jaren reisden ze dus werkelijk de wereld rond als zigeuners, in de voetsporen van de invloedrijke hippies van weleer. Zo toerden ze in het voorjaar en de zomer van 2016 door Europa en de UK, en keerden in de herfst terug naar de VS om hun album "Drive Til U Die" (2016) te promoten. Dit album was gedeeltelijk opgenomen in hun Bambi Airstream en gedeeltelijk in studio's met enkele uitstekende producenten: Vance Powell, Mitch Easter & Jim Diamond. In 2017 keerden ze terug naar de UK en Europa en speelden vele festivals, waaronder Glastonbury, om ook daar "Drive Til U Die" te promoten. En dat het duo veel op tour was bleek ook uit hun vorige platen want zo is hun tweede album "Lucy en Wayne en de Amairican Stream" (2010), zoals steeds opgenomen in hun vintage Bambi Airstream-trailer, maar wel op locaties die zich uitstrekken van Philadelphia tot Malibu, tijdens een tour die drie maanden duurde. Voor hun derde release, "Lucy & Wayne's Smokin Flames" (2013), ging het tweetal in een hoge versnelling. Ze reisden naar Ghetto Recording Studio's in Detroit om er samen met Jim Diamond te werken. Ze namen aldaar live 12 originele liedjes op en dit in slechts één week tijd.

In juni 2018 vloog Hymn for Her voor een uitgebreide tour wederom naar de U K en Europa om in september naar Amerika terug te keren om het album, "Pop-N-Downers", opgenomen in Nashville met grammy-winnaar, Vance Powell en gemasterd door Richard Dodd te promoten. We horen dadelijk dat de songs ver verwijderd zijn van de gedreven twangy rocksongs van hun 2016-release, "Drive Til U Die". Ze stralen als het ware verfijning uit en een charmante, kinderlijke eigenzinnigheid. Een kleurrijk tropicalia-sfeerje zweeft door een aantal van deze nummers, waardoor ze licht worden, zelfs wanneer de teksten zwaar worden. Het mengen van folk en rock met roots en bluegrass invloeden met een vleugje country, vormt het brede spectrum van Hymn For Her op deze plaat. Daarbij bewijzen ze dat dit duo door hun passie het artistieke vermogen heeft om 's werelds meest ontnuchterende zaken aan te pakken en deze donkere materie krachtig te gebruiken om vreedzame muziek te creëren. Lucy en Wayne gebruiken tevens hun overtuigende stemmen om bij te dragen aan een impactvolle verandering, die ze volledig omarmen, en hierbij aantonen waar de kracht van muziek toe in staat is, en anderzijds laat dit duo ook zien waarom ze echte artiesten zijn.

Wayne lijkt een beetje op een Mexicaanse gast die weggelopen is uit een film van Quinten Tarantino. En met een duivelse stem, speelt hij kickdrum, gitaar en mondharmonica tegelijkertijd. Lucy met een ‘fallen angel voice’ speelt op haar ‘Lovebow’ een Cigar Box Guitar en dan hebben ze bij ons altijd een dikke streep voor. Hymn For Her keert voor deze tour terug met een toevoeging aan hun line-up. Tijdens Covid hadden ze een jaar lang een show genaamd 'Singalong Sundays'. Als je het online had gezien, zou je een spontane uitvoering van familieplezier hebben gehoord. Want met dochter Diver aan de piano, hielden ze de muziek gaande, terwijl ze aan nieuwe opnames werkten in een piepklein schuurtje voor de kust van Maine. . Mis dus zeker dit trio niet, want dit wordt die avond zeker een spetterende familieaangelegenheid.

Er is telkens plaats voor maximum 40 toeschouwers. Uw plaats reserveren is dus noodzakelijk !
Mail gewoon even: je naam, en de naam van het concert: concerts@rootstime.be

Toegang Gratis - Vrije Gift voor de artiest

YONDER BOYS (INT)
Bluegrass & American Folk Music
donderdag 29 september 2022

Yonder Boys bestaat uit een trio in Berlijn aangespoelde muzikanten van heet diverse origine: gitarist Jason Serious is Amerikaan, banjospeler David Stewart Ingleton is Australiër en multi-instrumentalist Tomás Peralta is van Chileense komaf. Dat de drie elkaar in Berlijn tegen het lijf liepen, is helemaal geen toeval: die stad is namelijk sinds enkele jaren aan het uitgroeien tot het artistieke centrum van Europa, waar schilders, acteurs, schrijvers en muzikanten in alle vrijheid met hun kunstvorm kunnen bezig zijn en vrolijk allerlei mengvormen ervan kunnen beleven. Dat geldt dus ook voor het trio Yonder Boys, dat weliswaar allerhande invloeden uit Latin, pop en rock, zelfs met enige psychedelica erdoorheen in zijn oerklassieke Mountain Music en Americana draait, maar verder toch vooral trouw blijft aan de wetmatigheden die het genre kenmerken en daar is overigens helemaal niks mis mee.

Waar het trio mee opvalt, zijn de sterke driestemmige vocalen, die je nu eens aan The Beach Boys, of zelfs aan The Who doen denken. De razendsnelle mandoline-, gitaar- en banjo loopjes, zijn precies wat je verwacht van een bluegrass- of Old Time band. De tien songs van hun debuutalbum "Acid Folk" dat vorig jaar verscheen werden voor het grootste deel door het trio zelf geschreven, al werden er ook songs van Norman Blake, Olla Belle Reed en Bob Dylan vanonder het stof gehaald. “Verrassend, intrigerend en beloftevol” zo zouden we dit debuut durven noemen. Maar tegelijk ook slechts het begin van wat op termijn een erg knap repertoire zou kunnen worden. De drie heren mochten al openen voor Nathanael Rateliff, Billy Bragg en The Wood Brothers en dat lijkt me de weg die ze moeten blijven volgen. Dan staan er ons nog veel mooie momenten te wachten met dit kosmopolitisch trio, met hun vooruitstrevend soort alternatieve bluegrass waar wij graag de pet voor afnemen.

Er is telkens plaats voor maximum 40 toeschouwers. Uw plaats reserveren is dus noodzakelijk !
Mail gewoon even: je naam, en de naam van het concert: concerts@rootstime.be

Toegang Gratis - Vrije Gift voor de artiest