ROME 56 – DAYS OF CAREFREE LIVING

Artiest info
Website
facebook
Label: Think Like A Key Music

‘Rome 56’ is de naam van een pop- en rockmuziek spelend echtpaar uit New York City bestaand uit zanger-songschrijver Arthur Lamonica die als multi-instrumentalist op akoestische en elektrische gitaren, basgitaar, mandoline en keyboards speelt en ook nog zorgt voor het programmeren van de drumsbeats. Vrouwtje Kathy Lamonica zingt vrolijk mee en speelt daarbij op keyboards en accordeon.

Voor het opnemen van hun album “Days Of Carefree Living” kregen ze in de studio voor enkele nummers instrumentale bijstand van Edgar Goss op drums bij 2 tracks, Loek Nooter op gitaar bij de song “In This Place”, Derek Cheever op ukelele bij het nummer “It’s Raining In Paris”, Greg Byers op viool voor “A Happy Man” en opname-ingenieur Roger Houdaille die voor extra gitaarwerk zorgt op vier nummers.

Arthur Lamonica is geen nieuwkomer in de muziekwereld want ‘Rome 56’ is sinds een zevental jaren zijn meest recente project. In de jaren zeventig trad hij al op en schreef hij ook meerdere songs voor anderen. De klassieker “Tell Me Your Plans” van de New Yorkse punkrockgroep ‘The Shirts’ met zangeres Annie Golden is wellicht het meest bekende nummer dat hun toenmalig bandlid Arthur Lamonica ooit geschreven heeft.

Zoals wel vaker gebeurt met in deze tijd gecomponeerde nummers halen de songschrijvers inspiratie uit riffs en beats van nummers uit de jaren ’60 en ’70. Arthur Lamonica heeft dit volgens ons ook een beetje gedaan voor de song “Days Of Carefree Living” (zie 1e video) dat de begintonen van “Road To Nowhere” van ‘Talking Heads’ heeft overgenomen en ook bij “Stranger On A Train” menen we de intro van “Love Will Tear Us Apart” van ‘Joy Division’ terug te horen.

Bij het begin van de song “Platinum Girl” horen we dan weer een catchy Farfisa-orgeltje dat bij ons herinneringen oproept aan Augie Meyers en ‘Sir Douglas Quintet’. Bij het nummer “The Girl From Outer Space” bemerken we ‘Beatles’-invloeden en voor de mooie ballad “As I Stroll Through The Night” denken we aan solowerk van Robert Plant en de gitaarklanken van Chris Isaak. Ook Elvis Costello lijkt rond te waren in enkele nummers op “Days Of Carefree Living” zoals in “A Happy Man”, “Coffin Song” en “In This Place".

Wij vinden dat ontlenen van riffs en beats helemaal niet verkeerd hoor, tenminste als het goed en professioneel gedaan wordt, want het betekent dat deze nieuwe songs van ‘Rome 56’ al van begin af aan vertrouwd in de oren klinken. Laat ons toe om ter afsluiting ook nog even te verwijzen naar onze favoriete song op dit album, zijnde het door accordeonklanken gedragen liedje “It’s Raining In Paris” dat u zelf ook op de eerste video bij deze recensie kunt beluisteren. Arthur en Kathy Lamonica, weet dat jullie altijd welkom zijn om jullie liedjes live te komen spelen in Belgïe en Nederland want hier zijn er vele fans van het genre muziek dat jullie brengen.

(valsam)