ONE RUSTY BAND – ONE MORE DANCE

Artiest info
Website
facebook
 

 

“Exploring the blues under different forms in order to have fun and by contagion, to make us feel this pleasure…”

Wie zich de cd pré-release party van ’Deep’, het tweede studio album van de  Boogie Beasts  in de MOD in Hasselt aanvang 2019 nog herinnert, is zeker ook in staat om zich het duo, dat als support act het voorprogramma deed, voor de geest te halen. Om negen uur gingen toen de lichten op het podium aan voor de One Rust Band, een Zwitsers/Frans explosief blues/rock-duo, dat bestaat uit de one-man-band “Rusty” Greg (zang, gitaren, mondharmonica en foot drum) en tapdanseres/circusartieste Léa “Jumping” (wasbord, cymbaal, fluitje). In Hasselt bestond hun 45-minuten zweten en uitbundig tapdansen vooral uit nummers uit hun debuut album ‘Vagabond’ (2017). Als opener was One Rusty Band voor de aanwezige aangename oubollige blues liefhebbers een verrassing. Greg en Léa zaten niet stil, want in herfst van 2019 verscheen bij Orient Artist ‘Voodoo Queen’ (2019).

Het was dan wachten tot in het voorbije najaar tot ‘One More Dance’ uitkwam. Het is een album met twaalf vooral uptempo nummers. Meerdere kortere nummers op de tracklist zorgen voor de dynamiek, versnellen het ritme en wekken de indruk naar de essentie te gaan. Ook nu blijft de blues de constante basis van het duo, maar ze voegen wat rockaccenten toe zoals op “Screen Generation” en “One More Dance”, die toelaten om de begaande paden een beetje te verlaten. Daarenboven lijken de aangehaalde titels of het duo ook meer maatschappelijke thema's wil oproepen.

Daarnaast lijkt het er ook op dat One Rusty Band het establishment een beetje wil  uitdagen met een nummer als “Rage” dat neigt naar pure punk of benaderen, ze onbewust het progressieve met een nummer als “Evolution”. Een pluim op de hoed van Greg, die qua zang volhardt in zijn typische, soms explosieve stijl, die goed past bij Léa, die altijd hard werkt of met haar zo karakteristieke tapdans, of zoals op “Too Hot”, waar ze met kleine klepels erg knap de percussie verzorgt. Nummers die hier verder ook opvallen zijn zeker de opener, “Electric Church” het funky “Lose Control”, “Boogie Brothers” en ”Raccoon Rock”.

“With 'One More Dance', One Rusty Band confirms that you only need two to impress with an excellent and coherent album…” (ESC, Rootstime.be)

Eric Schuurmans

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: ONE RUSTY BAND
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

‘ONE MORE DANCE’: tracklist: 01. Electric Church - 02. Lose Control - 03. Why Movin On - 04. Screen Generation - 05. Evolution - 06. Too Hot - 07. One More Dance - 08. Elsewhere - 09. Rage - 10. Still believe It - 11. Boogie Brothers - 12. Raccoon Rock | Music/Lyrics – Produced by: One Rusty Band | Credits: “Rusty” Greg: vocs, guitar, foot drum, harmonica / Léa “Jumping”: washboard, percussion

Discography ONE RUSTY BAND: One More Dance [2022] | Cat Suicide Blues (single) [2022] | Voodoo Queen [2019] | Vagabond [2017] |