JAIMEE HARRIS – BOOMERANG TOWN

Artiest info
Website
facebook
Label: The Orchard
Distr.: Thirty Tigers

De eerste keer dat we hier hoorden van de nu 32-jarige zangeres en songschrijfster Jaimee Harris uit Nashville, Tennessee was in februari 2021 toen we haar toenmalige 7 eigen nummers tellende akoestische EP “The Congress House Sessions” mochten recenseren. Haar debuutalbum “Red Rescue” uit 2018 was voordien nooit op onze evaluatietafel geraakt maar ze kreeg er in de Amerikaanse vakpers wel de titel van ‘volgende koningin van de Americana-folkmuziek’ voor toebedeeld.

De in de buurt van Waco, Texas geboren Jaimee Harris is de geliefde levenspartner van de hier wel zeer goed gekende singer-songwriter Mary Gauthier waarbij ze als leadgitariste mee optreedt in diens begeleidingsband. Met “Boomerang Town” volgt nu een tweede full-cd van Jaimee Harris met daarop tien zelfgeschreven songs over de liefde en de passie maar ook de kwetsbaarheid in het bestaan die tot relatieproblemen, afscheid en depressies kan leiden.

De twee tracks “Missing Someone” en “Love Is Gonna Come Again” die u op de bijgaande video’s kunt beluisteren illustreren een beetje de algemene teneur van deze nieuwe plaat. Het zijn de afsluiters van deze intrigerende cd die optimistisch van start gaat met de knap georkestreerde albumtiteltrack “Boomerang Town”. Maar in de daaropvolgende nummers “Sam’s” en het samen met Mary Gauthier gecomponeerde “How Could You Be Gone” over de dood van een goede vriend door Covid-19 voelen we de diepere emoties bij deze zangeres opwellen.

Ondanks de voornamelijk sobere orkestratie bij de nummers op de plaat werkten er toch heel wat instrumentalisten mee aan het album met een hoofdrol voor multi-instrumentalist en producer Mark Hallman, gitarist Andre Moran, pianist Sammy Powell en zijn broer Dirk Powell op accordeon, drie strijkers op viool (Michele Gazich), altviool (David Mansfield) en cello (Brian Standefer) en mooie backing vocals van BettySoo en Kris Nelson bij enkele songs.

Onze selectie van favoriete nummers uit het vaak nostalgisch klinkende album “Boomerang Town” omvat de countryfolksongs “The Fair And Dark Haired Lad” en “Fall (Devin’s Song)” over de dood van een neergeschoten schoolmakker, maar vooral ook de akoestische gitaarballads “On The Surface”, het wondermooie “Good Morning, My Love” en het met trillende stem gezongen “Like You”. Jaimee Harris schrijft en zingt liedjes met een betekenis en een verhaal, enerzijds optimistisch over de liefde en anderzijds wanhopig en treurend over alcoholverslaving en het afscheid van geliefden. Kortom: onderwerpen waarvoor nog altijd de harten van heel veel muziekliefhebbers plegen te smelten.

(valsam)

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: JAIMEE HARRIS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.