AND THEN CAME FALL – THE ART OF LOVE

Artiest info
Website
facebook
Label: Cluster-Park / Starman Records

Begin 2018 recenseerde mijn ‘Rootstime’-collega Dani Heyvaert op deze pagina’s het titelloze debuutalbum van de Belgische formatie ‘And Then Came Fall’, een duo rond zangeres en songschrijfster Annelies Tanghe en multi-instrumentalist en producer Sam Pieter Janssens. Op die knappe debuutplaat werden muzikale bijdragen afgeleverd door An Pierlé en ‘Marble Sounds’-frontman Pieter Van Dessel.

Tijdens de lockdownperiode omwille van Covid-19 bracht het duo de mooie single “Please Don’t Disappear” uit, een liedje over de eenzaamheid en de afzondering die door corona werd veroorzaakt. Vorig jaar ging ‘And Then Came Fall’ dan ook nog als voorprogramma optreden bij de shows van ‘De Mens’ aka Frank Vander Linden en zijn band.

David Poltrock is de keyboardsspeler bij ‘De Mens’ en hij is nu eveneens de producer van het tweede album van ‘And Then Came Fall’, een plaat met tien nummers die op 10 maart op de markt werd gereleased onder de titel “The Art Of Love” en die eigenlijk een bundeling is van de nummers uit twee eerder digitaal uitgebrachte EP-tjes.

Er wordt behoorlijk poppy afgetrapt met het ritmische nummer “Better” dat als single is verschenen en hier opgevolgd wordt door “Too Long Maybe”, een wat rustiger vlottende song die alweer op een repetitieve riff uitstekend gezongen wordt door Annelies Tanghe. Op de video’s bij dit verhaal hebben we met de nieuwste single “Left Us Long Ago” en de eerder ook al als single uitgebrachte song “Photograph” twee van de tracks uit “The Art Of Love” in een door het duo ‘And Then Came Fall’ live gebrachte uitvoering meegegeven.

Er werden dus al heel wat singles uit deze plaat uitgebracht en toch willen we tot slot nog even wijzen op twee andere songs die deze status nog niet hebben bereikt: “Rollercoaster” en “Little Boy” zouden zeker niet misstaan om in de nabije toekomst als singles nog in de Belgische hitlijsten te belanden. De release-party voor het album “The Art Of Love” kunt u nog live meemaken als u zich op zondag 26 maart 2023 naar ‘Het Depot’ in Leuven begeeft. Dat mag u als een tip beschouwen maar zeker ook als een warme aanrader onzentwege.

(valsam)