WHATITDO ARCHIVE GROUP – PALACE OF A THOUSAND SOUNDS

Artiest info
Website
facebook
Label: Record Kicks

‘Whatitdo Archive Group’ is toch wel een speciale naam van een Amerikaans muzikantencollectief uit Reno, Nevada zijnde de tweede gokstad in die staat na het alomgekende Las Vegas. Deze muzikanten spelen volledig instrumentale soul- en funknummers die ideaal zijn om gebruikt te worden als filmische soundtrack. Hun debuutplaat ‘The Black Stone Affair’ uit 2021 krijgt begin mei 2023 een opvolger die op de markt worden losgelaten onder de titel “Palace Of A Thousand Sounds”. Daarmee geven de drie kernleden van de band al meteen aan dat ze ook op dit nieuwe album nog altijd muziek hebben gecreëerd die uitermate geschikt is om gespeeld te worden bij film- en documentaire-scènes of als soundtrack bij spannende TV-series.

De drie muzikanten van deze formatie zijn Alexander Korostinsky (basgitaar, elektrische gitaar, sitar, piano, orgel en synthesizer), Mark Sexton (akoestische en elektrische gitaar, sitar en drummachine) en Aaron Chiazza (drums en percussie). Ze hebben voor de opname van deze plaat wel een beroep gedaan op een zeer uitgebreid orkest van pianisten, strijkers en blazers en op een vijftal vocalisten in een koor. “Palace Of A Thousand Sounds” (zie album teaser op de eerste video) bestaat uit dertien filmische tracks waarvan we het nummer “Forbidden Cove” op de tweede audiovideo meegeven om u een idee te verschaffen over hetgeen dit muzikale trio met al de net vermelde instrumenten voor het album heeft gecreëerd.

De best in het gehoor liggende tracks zijn volgens ons “Beyond The Crimson Veil”, “Astral-Desia”, het melancholische “Sun Harp”, soulfunknummer “The Cashmere Chamber”, het jazzy “Secrets In The Sand” en de op de video te horen albumafsluiter “Forbidden Cove”. De sound die we op dit album krijgen aangeboden is eigenlijk niet zo gebruikelijk voor de muziek die we normaliter bij ‘Rootstime’ plegen te promoten en te recenseren. Maar we staan open voor alle vormen van creativiteit, dus bieden we hier graag ook een forum voor de ‘Whatitdo Archive Group’.

(valsam)