JACK CADE – BEWILDERLAND

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
Label: Collision Music

 

Life is a continuing evolution, sometimes a revolution
and often a revelation of both the good and the bad

Als je naar het hoesje kijkt van “Bewilderland”, de nieuwste plaat van Jack Cade uit Reading, Verenigd Koninkrijk, zie je een stoere bebaarde bonk wat dreigend naar je kijken. Toch blijkt deze man met rauwe diepe stem een zachte persoonlijkheid te zijn zoals we o.a. kunnen vaststellen in de poëtische songteksten van de tien liedjes die hij voor dit album heeft geschreven en opgenomen. “Bewilderland” is de opvolger van zijn tijdens de corona-lockdown opgenomen album “The Death Throes Of A Jaded Empire” uit 2021 dat ook al een compilatie was van steengoede Americana- en alt.country-songs over de geschiedenis, de politiek en de media die zijn opvoeding hebben bepaald.

Op “Bewilderland” kijkt hij terug op hoe zijn jeugd en zijn opvoeding tot volwassenheid zijn verdere ontwikkeling hebben beïnvloed en bepaald. Waarom doen we bepaalde dingen, soms helemaal tegen de normale gang van zaken in? Waarom verdrinken we soms in twijfel en onzekerheid over onze toekomst en waarom zijn we bang over de evolutie van de wereld met zijn oorlogen, conflicten en wreedheden?

Bij de beste songs op deze plaat rekenen we de twee nummers die we op de video’s aan deze recensie hebben toegevoegd: albumopener en eerste single “Choose Your Condition” en het gestaag naar een muzikale climax opgebouwde nummer “Little Secret”. De muzikanten die Jack Cade bij de opname hebben begeleid zijn bassisten Mike Muggeridge en Mark Tudor, drummer Adam Perry, toetsenist Chris Davies op piano en orgel, Ben Cox-Smith op dobro en slidegitaar en Hana Maria op viool met Helen Muggeridge als backing vocaliste.

De meeste tracks horen thuis onder de noemers rock en Americana maar de prachtige ballads “The Glitter Around Your Eyes” (onze absolute favoriete song), het met Helen Muggeridge gezongen duet “Where The Sun Meets The Moon” en de intrigerende door vioolklanken gekleurde afsluiter “Keep Believing” neigen meer naar country of folk noir.

De qua stemgeluid soms op Johnny Cash lijkende Jack Cade maakt soloplaten maar hij neemt ook albums op met zijn vaste begeleidingsgroep ‘The Everyday Sinners’. In 2016 kwam hij op de proppen met zijn debuutalbum “A Murder Of Crows” en in 2019 volgde de plaat “Bear Bones”. Album nummer drie was “The Death Throes Of A Jaded Empire” uit 2021 en deze nieuwe cd “Bewilderland” is zijn vierde en misschien ook wel beste plaat uit zijn muzikale carrière. Klassewerk!

(valsam)

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: JACK CADE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.