NORMA MACDONALD – IN WAVES

Artiest info
Website - bandcamp
facebook
Label: Noyes Records

We krijgen hier bij ‘Rootstime’ al jarenlang muziek van over de hele wereld voorgeschoteld. Ook heel wat mooi werk uit onze eigen Benelux-contreien natuurlijk, maar toch zijn we telkens weer verbaasd als er albums van de andere kant van de wereld onze postbus bereiken. Zoals nu alweer het geval is met het album “In Waves”, de zesde plaat van zangeres en songschrijfster Norma MacDonald, een groot muzikaal talent uit Halifax, de hoofdstad van de bijna 1 miljoen inwoners tellende provincie Nova Scotia in Canada.

De tien nieuwe liedjes die Norma MacDonald tijdens de corona-lockdownperiode heeft geschreven vormen een mix van folk, pop en indie rock en ze leveren een zeer mooi geheel op dat geproducet werd door Daniel Ledwell in zijn ‘Echo Lake Studio’. Deze multi-instrumentalist en echtgenoot van singer-songwriter Jenn Grant speelt zelf ook mee op piano en Mellotron-toetsen. Andere instrumentale bijdragen zijn afkomstig van bassist Adam Fine, gitarist Nick Maclean, violiste Rachel Bruch en drummer Jodi Comstock. Op vier van de tien tracks horen we ook backing vocals die gezongen worden door Carmel Mikol en Melanie Stone.

Er werden al twee singles uit dit album getrokken met de nummers “The Heart Wants” en “Comes In Waves” die we beiden ter kennismaking met deze plaat op de video’s aan deze recensie hebben toegevoegd. Op het album worden beide nummers voorafgegaan door twee al even mooie liedjes: de door zachte strijkersklanken begeleide akoestische openingstrack “January” en het melodieuze “Glass Flowers”, een sixties-achtige song met meezingend achtergrondkoortje.

Dat haar specialisme in de muziek rond melancholische en melodieuze ballads draait bewijst Norma MacDonald nadien nog in verder volgende songs als “Blues And Greens”, het romantische “Eastern To Atlantic”, het onder begeleiding van een akoestische gitaar gebrachte “Trying To Try” en de naar country neigende albumafsluiter “Rescue Mission”. Het nieuwe album “In Waves” is de opvolger van het in de lente van 2020 uitgebrachte “Old Future” maar op deze schijf toont Norma MacDonald aan dat ze nog steeds gestaag groeiende is qua songschrijvers- en zangkwaliteiten.

(valsam)

 

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: NORMA MACDONALD
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.