WHIP MASTERS INSTRUMENTALS: VOLUME 4 - VARIOUS ARTISTS

Artiest info
Website
facebook
 

We hebben hier in het verleden al een paar keer gewezen op het verschijnen van verzamelplaten in de door retrolabel ‘Atomicat Records’ uitgebrachte serie “Whip Masters Instrumentals”. Elke cd bevat een dertigtal meestal totaal onbekende instrumentale nummers in het rock’n’roll-, rockabilly-, surfrock-, R&B-, country- en gitaarrockers-muziekgenre. Die nummers dateren stuk voor stuk uit de jaren 1955 tot 1963 en worden op enkele tracks na gespeeld door muzikanten waar we tot op heden nog nooit van gehoord hadden.

De namen die we wel herkennen zijn die van Dave ‘Baby’ Cortez met zijn nummer “Hurricane”, Bill Monroe met “Wheel Hoss”, ‘Link Wray And The Raymen’ met “Turnpike U.S.A.”, ‘Bobby Vee And The Shadows’ met “Flyin’ High”, ‘Johnny And The Hurricanes’ met “Thunderbolt” en ‘Booker T And MGs’ met een instrumentale versie van het overbekende nummer “Twist And Shout” dat we hier op de tweede audiovideo hebben toegevoegd.

Uit de resterende lange reeks van onbekende tracks op “Whip Masters Instrumentals Volume 4” hebben we het nummer “Midnight Express” van ‘The Downbeats’ geselecteerd om aan u voor te stellen op de eerste video. Het gros van de tracks zijn op gitaren, piano of door blazers gespeelde swingende rock’n’roll-nummers zoals we die kennen van ‘The Shadows’, ‘The Champs’, ‘Booker T. & The MG’s’ of gitaarvirtuoos Chet Atkins. Maar de meeste instrumentaaltjes zijn ook voor ons leuke nieuwe verrassingen, dus is deze vierde editie in de serie alweer een echte aanrader voor iedereen die van dit specifieke muziekgenre houdt.

(valsam)