-->


Foto's en video's voorbije concerten 

dinsdag 5 juli 2022
Double Bill in Rootstime Living Room
MARIA MOCTEZUMA BAND (MEX) &
DC SNAKEBUSTER & HALF BLIND WILLY

Deuren openen om 18:00 - eerste concert start om 19:00 - deuren sluiten om 24:00

MARIA MOCTEZUMA BAND (MEX)
Mexican roots music

Maria Moctezuma is een Yucataanse liedjesmaakster die verscheidene autochtone, pre-Spaanse en moderne cultuurstromingen uit haar geboorteland samenbrengt tot iets wat ze zelf raizoso, rootsmuziek, noemt. Ook de instrumenten zijn vaak hispano-Amerikaans.

Maria muzikante, afkomstig uit Tabasco Mexico probeert door haar muziek de wortels van de oude mexicaanse maya cultuur door te geven. Haar muziek kan je een mengeling noemen van moderne Latino-amerikaanse ritmes met elementen uit de autochtone prehispaanse cultuur. Dit uit zich ook in het gebruik van authentieke instrumenten zoals de panfluit, ocrinas, schelpen gevuld met zaden, acordeon etc…. Deze gecombineerd met computer samples en ander instrumenten +haar prachtige stem zorgen voor de unieke sound ook wel “Raizoso” genoemd. Is het nu een bossanova, een cumbia een jaranja –rock of een polka-regea begeleid op de tonen van een panfluit, telkens weet ze haar publiek te verrassen. In haar teksten, hoofdzakelijk in het spaans vraagt ze de toehoorder zich bewust te worden van de realiteit en iets positiefs tot onze wereld bij te dragen.

Er is telkens plaats voor maximum 40 toeschouwers. Uw plaats reserveren is dus noodzakelijk !
Mail gewoon even: je naam, en de naam van het concert: concerts@rootstime.be

Vrije Gift voor de artiest

 

 

DC SNAKEBUSTER & HALF BLIND WILLY
Roots & Delta Blues

Frank Declercq, beter gekend als DC Snakebuster ging als 11-jarige in de muziekschool viool studeren. Als hij veertien was presenteerde hij zijn eigen show op een lokale radio en leerde hij drummen. Samen met vrienden amuseerde hij zich in meerdere hardrockbands, maar uiteindelijk wou hij als muzikant alles alleen doen. Na wat geëxperimenteer en uitproberen van verschillende instrumenten, ontdekte hij de cigar box gitaar en de one-man band werd een feit. Frank trok de straat op en zalen in, liet zich horen op verschillende festivals en tourde in Frankrijk. In 2018 had Frank had een aantal songs klaar en trok er mee naar de Fandango Studio in Boutersem, waar hij elf nummers koos, die bij hem als one-man band het best pasten. Met (slide gitarist) Dirk Lekene nam hij elf nummers live én in één keer, zonder overdubs en 'franjes' op. Wanneer DC Snakebuster begint te spelen, verdwijnt je slecht humeur en begin je spontaan te shaken en te zingen. Daarbij wordt DC Snakebuster door zijn 78-jarige vader Half Blind Willie op washboard vergezeld. 5 juli staat voor fun ... en boogie grooves.

Er is telkens plaats voor maximum 40 toeschouwers. Uw plaats reserveren is dus noodzakelijk !
Mail gewoon even: je naam, en de naam van het concert: concerts@rootstime.be